Last news in Fakti

3 Юни, 2015 13:14 15 263 25

Арестуваха 400 улични състезатели в Тайланд

  • улични състезания-
  • тайланд

Над 400 мотоциклетисти на възраст между 13 и 30 г., участвали в нелегални улични състезания, са задържани от силите на реда в тайландската столица, съобщава Bangkok Post. В мащабната акция са се включили около 100 полицаи и военни, които цяла нощ са преследвали нарушителите и в неделя сутринта са успели да им устроят капан на естакада в града.



Арестувани са общо 437 души и са конфискувани над 200 мотоциклета и мотопеда от различни марки, съобщават от тайландското МВР. Всички улични състезатели са проверени за алкохол и наркотици. Задържаните, чиито проби са се оказали чисти, са освободени след беседи в районните управления на полицията. Возилата им обаче са били задържани за проверка.



Уличните състезатели от Банкок често си организират незаконни гонки в района Патумтхани на десния бряг на река Чао Прая, която разделя града на две. Пристигат на мястото на големи групи, създавайки сериозни проблеми за движението.



Повечето стрийтрейсъри са непълнолетни - ученици в горните класове на гимназиите и техникумите, но сред арестуваните има и студенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    0 0 Отговор
    Какви са тези "папакита" ве
  • 2 тошката

    0 0 Отговор
    Тези "папакита " ще ти бягат на изгнилия опел в стоково състояние ако са.
  • 3 neznam

    0 1 Отговор
    улични състезатели с минита голяма глупост :D
  • 4 Bangkock adrenalin

    0 0 Отговор
    Както са им събрали моторетките да минат през тях с булдозера, а за моторастите по 100 тояги на голо и 1 месец безплатен труд на поточната линия за батерии!

    Коментиран от #10, #15

  • 5 968547

    0 0 Отговор
    С тези миксери ли са правели гонки? хахха, тия се излагат повече от колкото предполагах. хахахаха!

    Коментиран от #6

  • 6 Ituriel

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "968547":

    Всеки случай тия "миксери" докарват по-голяма тръпка и удоволствие от 90% от 20-годишните бмв-та в българия с които се правят "гонки"

    Коментиран от #8, #9

  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    Така може да действа и нашата полиция, но никой няма желание. Визирам разправиите с циганите.
  • 8 антракс

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ituriel":

    БМВ - то ми е 15-годишно, вярно, мърляв собственик съм и го бях зае.*л, но и след сигурните 600 хил. км, на които е, пак двигателят "мърка" като котенце! Всичките системи си работят, не харчи много (карам на бензин), на светофарите тръгвам винаги първи и за петте години, в които го карам, е направо перфектно!

    В интерес на истината, мога да си позволя много по-нов и скъп автомобил, но не виждам смисъл - този работи перфектно!

    Коментиран от #17

  • 9 Bravo

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ituriel":

    Защо се комплексирате толкова от БМВ-тата ? На всяка втора дума '20-годишното БМВ'. Смешни сте.

    Коментиран от #16

  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bangkock adrenalin":

    Няма смисъл да ги газят като след месец ще ги продадат за търг в полза на полицията и всичко, с изключение на таксата на фирмата организатор на търгове, ще отиде в бюджета на МВР.
    Тук това ще е невероятна полезна мярка за уличните рецидивисти които карат алкохолизирани, без книжки или с жестоки превишения на скоростта.
    Много от нарушителите имат пари колкото да купят колата или мотора и до там, затова ще е толкова ефективно, а парите от търгове отиват за МВР или колите и моторите се усвояват от МВР за служебни цели. Това е нормално в много страни, но нашите са глухи и слепи за доказаните ефективни мерки.
  • 11 Хан Крум

    1 0 Отговор
    Така трябва да се действа и в България, но не само с гонките, а във всичко. Докато не се въведат Крумови закони ще продължаваме да потъваме надолу в тинята. Закон, ред и един аршин за всички-цигани, българи, "мамини синчета", новоизлюпени богаташи, депутати, министри, съдии и прокурори....За всички- голямата сопа.
  • 12 Evolution

    1 0 Отговор
    400 на куп, а в милата ни държавица толкова за 10 години и то ако случайно се окаже че прегрешилия не е с "гръб" иначе си заминава по живо по здраво... Евала на тайландците, 10 пъти по напред са от нас...
  • 13

    1 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем Тайландците, Румънците, че и някои страни от третия свят......
  • 14 дани

    0 1 Отговор
    Наскоро си взех балкан 50 без документи и нямам книжка ама го цедя яко по главната!
  • 15 Илиян

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bangkock adrenalin":

    Да минат през тях викаш.......аман от злобни и комплексирани "човечета"
  • 16 Илиян

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Bravo":

    Комплексари са защото повечето хора пишешти тук пътуват с градския транспорт и гледат колите през прозорците или вечер по ТВ-то.На такива човечета никога неможеш да обясниш каква тръпка ти докарва тоя 20 годишен "кенеф". Защото това е МОЯТА КОЛА и аз я обичам много повече от някои лъскав паркетник.Предпочитам 20 годишният ми Голф ГТИ пред някоя нова TOYOTA,MAZDA,KIA,FORD ... и т.н.И докато не мога да си позволя CLK AMG BLACK SERIE ще си карам кенефа,а вие продължаваите да "събирате за Ферари", да се надлъгвате по форумите и да ме псувате когато минавам покрай ВАШАТА спирка
  • 17 миседниш накура

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "антракс":

    много правилно-и моята кола е на 16 години и нямам никакво,ама никакво намерение да я сменям за по-нова,след като върви и ми гори малко за какво да я сменям

    Коментиран от #18

  • 18 дамилап нишкура

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "миседниш накура":

    за да имаш вид на бял човек, а не на клошар

    Коментиран от #20

  • 19 диан

    0 0 Отговор
    какви различни марки
    марките са 4 и децата знаят кои
    хонда ямаха сузуки кавазаки
    японски с две думи
    е от 400 може да има и един друга мрка
  • 20 вуяя

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "дамилап нишкура":

    амаа си прост...
  • 21 Даа

    1 1 Отговор
    За съжаление това в Булгаристан не може да се случи! Полицаите имат къде-къде по-важни дела, нали трябва да си обходят района и да си приберат всички рушвети от бандитите !!!
    А иначе това е решението с гонките, всички по очи на земята, а пък ако някой протестира -контролен изстрел в тила .............
  • 22 велик

    2 0 Отговор
    Хората имат закони! И политическа воля!
    В ш...ната ни държава няма и двете! Това е! И нашите полицай могат подобни неща, но КОЙ ще им го позволи? Нали после ще има на мама щерката се оплакала, че и бъркали не знам къде си при обиска, на тати синчето недоволно, че е вързано със свинска опашка , а той е кротувал.....бла, бла, бла и и голяма част от полицаите ще ги ровят до дупка. Затова им е по лесмо да гледат отстрани, никой не иска проблеми защото работи, но тръгне ли да работи птоблемите са готови.
  • 23 БРО

    1 0 Отговор
    Когато демокрацията победи и при тях, тогава вече никой няма да ги закача. А когато въведат и евро-атлантически ценности ще стане още по-весело.
  • 24 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Състезание с мотопеди..
  • 25 Грую

    0 0 Отговор
    Трябва да се направят писти, на които срещу заплащане естествено да ходят там и след като си оставят парите да се трепят. Улиците са за придвижване и на тях следва да се спазват правилата и най-вече ограниченията в скоростта. Всички, които тенденциозно нарушават тези правила - книжките на трупчета и да им се издава книжка за шофиране само по писти за състезания. На пътя нямат място. Така няма да има и протестиращи, изгубили роднини заради някой уличен състезател!