Отидете към основна версия

74 026 48

10 от "най-злите" автомобили в света

  • автомобили-
  • зли

Всеки шофьор се е сблъсквал с чувството на подсъзнателен страх, когато в огледалото за обратно виждане се зададе някой свръхагресивно изглеждащ автомобил. Подобни коли не са рядкост и по нашите пътища, но сега ще ви разкажем за десет от "най-злите" коли в световен мащаб, които определено респектират с визията си останалите участници от движението.

Съвременните Lexus-и

Със своите огромни радиаторни решетки и остри форми новите модели на Lexus са сравними с персонаж от лентата "Хищникът". При вида на нов Lexus в огледалото за обратно виждане много от водачите машинално си представят как бягат със семействата си в някое бомбоубежище.

TVR Sagaris

Видът на този автомобил може да бъде оприличен с бойна брадва от средновековието, която ако ви застигне, неминуемо води до неизбежна смърт. Визията на този TVR Sagaris изглежда изключително враждебно и появата му зад вас непременно ще ви накара да се престроите в крайна дясна лента.

Ferrari LaFerrari

Името LaFerrari определено не подхожда на този изключително красив, но същевременно силно агресивен автомобил. На фона на своите предшественици като Testarossa, Scaglietti, Mondial, Berlinetta и предвид страховитата си визия названието определено не му подхожда.

Jeep Grand Cherokee SRT

Това е един от най-бързите всъдеходи в света. Изключителната си агресия Jeep Grand Cherokee SRT показва и със своята външност и габарити. Въпреки спорната форма на фаровете, това наточено SUV определено е респектиращо на пътя.

Dodge Charger

Тази класика от породата на т.нар. мускулести коли гледа изключително зло със своите невидими очи (фаровете са умело прикрити под радиаторната решетка). Ако подобен автомобил ви застигне в сумрак без включени светлини, вероятността да се уплашите е напълно реална.

Fiat 500 Abarth

От всички малки автомобили, попадащи в субкомпактния автомобилен сегмент, този е може би най-злият. Разяреният скорпион на радиаторната решетка е най-малкото, което би могло да предизвика страх у вас, ако подобен автомобил ви застигне. Въпреки малките си габарити, колата е наистина респектираща.

Chevrolet Corvette Z06

Свръхагресивна радиаторна решетка, фарове с остри форми, както и отсъствието на каквито и да било плавни линии много ясно говорят: "Незабавно се отдръпни от пътя ми, защото в противен случай ще те унищожа", или нещо от сорта.

Lamborghini Veneno

Автомобилите от тази марка винаги са изглеждали зли. В последните години тенденцията става все по-осезаема, а връх в тази насока се явява Veneno. Неговият дизайн наподобява огромен тризъбец на четири колела, който предвид уникалния V12 под капака, определено не ви мисли нищо хубаво.

Donkervoort G8 GTO

Облеченият в карбонов боен костюм холандски суперкар наподобява на Lotus 7, но в същото време излъчва далеч по-голяма агресия. Откритите предни колела и "усмихнатата" радиаторна решетка определено не предизвикват умиление. Визията му може да се определи като гневна.

Gigahorse

Пред вас е колата на главния злодей от блокбастъра "Лудия Макс". Машината е сглобена от два еднакви автомобила, качени един върху друг. Става дума за Cadillac Coupe de Ville от 1959 година, които сами по себе си са особено зли, а в този вариант се явяват върха на т.нар. зли коли.

Ако се сещате и за други подобни превозни средства, които могат да уплашат и най-печените шофьори, не се колебайте да ги споделите с нас и с останалите потребители в коментарите по-долу.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини