Отидете към основна версия

10 638 11

Задава се нов суперкар от BMW и McLaren

  • bmw-
  • mclaren-
  • f1-
  • 650s-
  • p16

BMW и McLaren отново ще обединят сили за разработката на суперавтомобил, който ще наследи култовия F1, твърди британското сп. Car. Двете компании обсъждат проекта от януари, но информация за него изтича едва сега.

Ако немците и британците постигнат съгласие в преговорите, новата суперкола ще бъде готова през 2019 г. Премиерата пък може да се състои на салона във Франкфурт през 2017-а.

Идеята е моделът да се продава и под двете марки. Шасито и каросерията ще бъдат проектирани и произвеждани от McLaren на базата на следващото поколение 650S, което носи вътрешнозаводски индекс P16, а инженерите на BMW ще се заемат с двигателя.

Източници на Car твърдят, че немците са се спрели на 4.0-литров бензинов V8 с четири турбокомпресора. Два от тях ще се задвижват от изгорелите газове, а останалите ще бъдат електрически. Мощността на агрегата ще бъде около 750 к.с. Обсъжда се и вариант за допълнителен електромотор, който да подпомага двигателя с вътрешно горене с 20-ина конски сили при резки ускорения.

BMW-то и McLaren-ът ще имат еднакво окачване, кормилна уредба и спирачки. Немците обаче смятат да внесат редица изменения в настройките и дизайна. Баварката ще има и различно арматурно табло, информационно-развлекателна система и бордова електроника.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини