Отидете към основна версия

14 191 36

Това е най-мощният роудстър на Ferrari

  • ferrari-
  • 488-
  • spider-
  • франкфурт 2015

Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието.

Няма голямо автомобилно изложение, което да мине без италианците от Ferrari. И тази година на щанда на марката беше претъпкано от хора. Скудерията показа най-мощния си роудстър, правен някога.

Моделът е Ferrari 488 Spider и разполага със същия сгъваем таван, какъвто се монтира на предшественика с индекс 458. По думите на инженерите на Ferrari твърдият покрив е по-лек от платнения с 25 килограма, при това се сгъва и разгъва за 14 секунди.

Когато кабриото е отворено, таванът се разполага автоматично над моторния отсек, като неговото присъствие там остава незабелязано. Въпреки че автомобилът се лишава от стандартния си таван, от Ferrari казаха, че това по никакъв начин не се отразява на якостта на каросерията.

Това е постигнато чрез модернизирана пространствена рама, изработена от 11 различни алуминиеви сплави. В сравнение с предходния модел 458 новото кабрио е по-яко с 23%. Роудстърът е с 50 килограма по-тежък от версията купе.

Още нещо интересно е, че окачването на кабриото е по-комфортно от това на купето. Според хората от Ferrari това е така, защото този роудстър изглежда доста по-органично на морския бряг, отколкото на някоя писта.

Въпреки това зад седалките е монтиран същият двигател като при купе версията GTB. С неговите 660 конски сили откритият автомобил може да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималната скорост е 327 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ferrari не продава коли, а мечти... и акции

    Fiat Chrysler Automobiles (FCA) е готов с първичното предлагане на акции от своята дъщерна компания Ferrari на Нюйоркската фондова борса (NYSE). То ...
    14.10.2015
    1 777
    1
  • Ето го и Spyder-а на Lamborghini Huracan

    Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието. На международното изложение във Франкфурт Lamborghini последва примера на Ferrari и пока ...
    21.09.2015
    6 012
    4