21 Септември, 2015 10:59 5 984 4

Ето го и Spyder-а на Lamborghini Huracan

  • lamborghini-
  • huracan-
  • lp 610-4 spyder-
  • франкфурт 2015

Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието.

На международното изложение във Франкфурт Lamborghini последва примера на Ferrari и показа откритата версия на Huracan. Автомобилът с моделно обозначение LP 610-4 Spyder получи платнен сгъваем таван и традиционния за марката атмосферен V-образен десетцилиндров двигател.

Моторът е с мощност 610 коня и с максимален въртящ момент от 560 Нм. Така екипирано, откритото Lambo ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, а до 200 - за 10.2 секунди. За да не дразни прекалено еколозите, новото LP 610-4 Spyder е оборудвано със система за автоматично гасене и стартиране на двигателя в задръстване и изключване на половината от цилиндрите при ниски натоварвания (Cylinder on demand).

От компанията твърдят, че вредните емисии на LP 610-4 Spyder са с 14% по-малко. Впечатляващият въртящ момент се предава и на четирите колела през LDF (Lamborghini Doppia Frizione) трансмисия с два съединителя и седем предавки и се разпределя между предната и задната ос през хидравлична многодискова муфа в съотношение 43/57.

Spyder-ът на Lamborghini има и ANIMA (Advanced Network Intelligence Management) с блок управление от волана. От там водачът може да избира различните режими. LP 610-4 Spyder има три програми - Strada, Sport и Corsa, които изменят настройките на двигателя, на перманентното предаване и на електронната система за курсова устойчивост (ESC).

Настройките се променят от спортни през динамични до екстремни. Спирачната система е снабдена с въглеродно-керамични дискове с диаметър 380 мм. Автомобилът получава и една интересна опция, заимствана от военната естетика. Става дума за бутон, разположен на централната конзола, точно до този за сгъване и разгъване на мекия таван, който отваря и затваря задното ветроупорно стъкло.

Така водачът чува още по-силно звука от чудовищния агрегат. Подобно на военните самолети пък е монтиран предпазен червен капак, който покрива бутона за палене и гасене на двигателя. Иначе мекият таван се прибира за 17 секунди, като това може да става и по време на движение, но при скорост до 50 км/ч. Мекият таван се предлага в три цвята - черен, кафяв и червен. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lambofen

    0 0 Отговор
    егати и животното браааааат :))))))
  • 2 ХАХА

    0 0 Отговор
    ХАХАХААахаХАХ :D:D:D:D "За да не дразни прекалено еколозите, новото LP 610-4 Spyder е оборудвано със система за автоматично гасене и стартиране на двигателя в задръстване"

    Това си беше яка подигравка :D
  • 3 BMW

    0 0 Отговор
    Това с капачето на бутона за палене е супер яко :D Защо не го слагат на повече коли.
  • 4 Георги

    0 0 Отговор
    Нямам думи просто коментара е излишен