Отидете към основна версия

13 379 23

Най-бързото серийно BMW гори вода

  • bmw-
  • m4-
  • m4 gts-
  • токио 2015

Баварското купе M4 се сдоби официално с модификация GTS, която е най-бързото серийно BMW в историята на марката. Под предния капак на пистовата двувратка се крие същият 3.0-литов редови шестак с два турбокомпресора като на стандартния модел, но с увеличена от 431 на 500 к.с. мощност. Въртящият момент, който също бележи ръст от 550 на 600 Нм, се предава на задните колела през 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя.



Двигателят на M4 GTS е снабден със система за впръскване на вода, която увеличава производителността и намалява разхода на гориво. Технологията бе демонстрирана в кола на сигурността в сериите MotoGP. Напомпаното купе разполага и с пренастроена система за бързо потегляне Launch Control.



GTS се изстрелва от място до 100 км/ч за 3.8 секунди, с 3 десети по-бързо от стандартната M-четворка. Максималната скорост е 305 км/ч. От BMW твърдят, че новият им атлет е завъртял обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" за 7 мин. и 28 сек., подобрявайки рекорда на M4 с цели 24 секунди.



Най-бързата серийна баварка тежи 1 510 кг, с 80 по-малко от стандартния модел. Вталяването е резултат от премахнатата задна седалка, използването на алуминиеви компоненти в кормилната уредба и окачването, предния капак и аеродинамичния пакет от въглеродни нишки, както и от титаниевия ауспух, който тежи 20% по-малко от базовия.



M4 GTS получава регулируем преден сплитер от карбон, заден дифузьор и голямо антикрило отзад. Стоповете са снабдени с органични светодиоди. Спирачките са въглеродно-керамични, а алуминиевите джанти са обути с гуми Michelin Pilot Super Cup 2.



В салона на очи се набиват спортният волан, тапициран с алкантара, и състезателните седалки с носеща структура от въглеродни нишки. Срещу допълнително заплащане се предлага пакетът Clubsport Package, който включва обезопасяваща клетка в оранжев цвят зад седалките, шестточкови предпазни колани и пожарогасителна система.



BMW ще покаже M4 GTS пред публика на салона в Токио в края на октомври. Цената на анаболното купе, от което ще бъдат произведени само 700 екземпляра, все още не е ясна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини