Отидете към основна версия

3 921 4

Ще видим новата Mazda 2 отблизо

  • mazda 2-
  • sofia motor show

На автосалона в София премиерно ще пристигне кола на годината в Япония - новата Mazda 2. Това е четвъртия модел на компанията, който използва дизайна вдъхновен от душата на движението - Kodo, както и нова двигателна гама SkyActiv. Иновативните форми на мъника са отличени с наградата Red Dot.

В технологичен план Мазда 2 една от първите в този клас, която предлага 4 сегментни светодиодни дневни светлини, стандартна i-Stop система и иновативната i-Eloop система за активно регенериране на спирачната енергия при някои версии. Сигурността при шофиране е осигурена от системата i-Activesense, която е съвкупност от Blind Spot Monitoring или следене на мъртвата зона, Rear Cross Traffic Alert - при маневриране на заден ход, Smart City Brake Support - при опасност от челен сблъсък и Lane Departure Warning System - за напускане на лентата. Багажното пространство достига 280 и 887 литра при свалени седалки.

Двигателите отговарящи на Euro 6 стандарта ще включват нов разработен за модела екологичен дизел SKYACTIV-D 1.5 със 105 конски сили, 220Nm и среден разход от 3.8 литра, както и бензиновия SKYACTIV-G 1.5 с няколко нива на мощност - 75, 90 и 115 конски сили, като последния ускорява от 0 до 100 за 8.7 секунди. Те ще се предлагат в комплект с нови 5 или 6 скоростни ръчни и шестстепенна автоматична скоростни кутии. Цената на Mazda 2 започва от 21980 лева и достига до 40980 за най-високото ниво на оборудване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини