6 Декември, 2021 12:08 8 466 13

Новата Mazda 2 всъщност е… Toyota Yaris с други емблеми

  • mazda-
  • mazda 2-
  • toyota-
  • yaris

Компактният хечбек дебютира в Европа

Новата Mazda 2 всъщност е… Toyota Yaris с други емблеми - 1

Mazda официално представи новата Mazda 2 в Европа и ако на снимките в този текст виждате Toyota Yaris с емблеми на Mazda, то всъщност сте напълно прави, просто защото това е новият модел на японците.

Новата Mazda 2 всъщност е… Toyota Yaris с други емблеми

Единствените промени, които от Mazda са направили по последното поколение на Yaris е смяната на емблемите върху предната броня и задния капак, както и тези върху капачките на джантите. Дори надписът HYBRID в задната част е идентичен с този който от Toyota използват при всичките си модели.

Новата Mazda 2 всъщност е… Toyota Yaris с други емблеми

Това е така именно защото 1.5-литровият бензинов мотор под капка на Mazda-та е този от Toyota, който в комбинация с електромотор генерира 114 конски сили и обещава разход от 3.8 литра на 100 километра.

Новата Mazda 2 всъщност е… Toyota Yaris с други емблеми

Промените в интериора също са сведени до такива подобни на екстериора и единствената разлика, която откриваме е логото на Mazda, заменило това на Toyota върху трилъчевия волан.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер е

    6 8 Отговор
    Номер 1
  • 2 NobuSan

    11 4 Отговор
    съсипаха всички малки независими прозводители

    Коментиран от #3

  • 3 име

    11 11 Отговор

    До коментар #2 от "NobuSan":

    Колко да е била независима Мазда като да скоро бяха д.в. с Форд ?

    Коментиран от #6

  • 4 Майота

    13 0 Отговор
    В Щатите от години се продава обратния вариант, само че като седан. Ярис седан е Мазда 2 с емблеми на Тойота.
  • 5 Глей ти

    16 0 Отговор
    Те и новите Suzuki Swace и Across са Тойота Корола и РАВ 4. Скоро всички ще са еднакви. Ще се различават само по емблемата.

    Коментиран от #8

  • 6 тони

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    от 10г мазда няма общо с форд
  • 7 така е

    32 3 Отговор
    Да държат здраво японците и да се обединяват, за да има кой да противодейства на ужасните глупости на европейските производители.
    Японците са единствените трезвомислещи автопроизводители.Радостта от шофиране и притежаване на автомобил при тях е реалност ,а не лозунг.
  • 8 гост

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "Глей ти":

    Тойота притежава по 15-20 % и във Сузуки и във Мазда и във Субару !! В Дайхацу са даже 100 ! В Мазда специално последно ги купи , след като закъсаха след раздялата с Форд !! А специално за такива модели от суперевтиния клас никой производител не иска да харчи милиарди за разработка на нови модели и без това често се продават на загуба ! Плюс това Ярис идва със готов вариант за хибрид , който в Мазда няма и няма да има !

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Грета Тунберг

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Много ги разбираш, скъпи.Ще има ли Тесла хибрид,щом има Мазда.
  • 10 Разбирач

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Актуалният модел на Мазда 2 2022 е М-Хибрид, селф чарджинг!
  • 11 Aleksej

    4 0 Отговор
    Наскоро бях в Кипър. Там автомобилите са с десен волан ( джижението е лявао ) като в Япония, ама това там е останало от британците. Много автомобили се внасят директно от япоония и съответно са брандирани като за японският пазар Мазда 2 е Мазда Демио, 3 е Аксела, 6 е Атенца, Нисан Микра е Нисан Марч, Тойота Ярис се среща като Тойота Витц или Дайхацу Шарад. Освен това пък има Мазда 2 (Демио) която е брандирана като Тойота Ярис. Най-известната кола в светаTойота Корола е Тойота Аксио. Н пристанището в Лимасил видях два ферибота с коли втора ръка, които пристигаха от Япония, около 3 до 6 годишни. Загледах в една автокъща, Нисан Ноут CVT 2018 г. нов внос, на 60 000 км струваше 3500 евро..
  • 12 мним

    1 0 Отговор
    Това да изплагиадстващ макар и да си се разбрал с компанията за прещамповане в емблемите е долно. Много се нервирам така по този начин

    Коментиран от #13

  • 13 Aleksej

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "мним":

    Знаеш ли това от колко отдавна е измислено и работи. Още през 70-те на миналият век VW Taro е пребрандирана Toyota Hilux.