Отидете към основна версия

26 881 37

Mercedes се издъни на "лосовия тест"

  • teknikens värld-
  • лосов тест
Хибридната версия на седана Mercedes-Benz C-Klasse, която е обозначена с индекс 350е не успя да се справи с т.нар. "лосов тест", който беше направен от шведското издание Teknikens Värld. Лосовият тест се провежда в Швеция от 70-те години, като неведнъж е показвал недостатъците на емблематични автомобили от реномирани марки.
 
Целта на изпитанието е да се провери стабилността на автомобила при внезапна поява на диво животно, дете или друго препятствие пред колата. Това е изпитание, при което колата се движи със скорост между 60 и 70 км/ч. и се извършва рязка промяна на посоката на движение на автомобила, за да се избегне удар с внезапно появило се препятствие на пътя.
 
Неудовлетворителният резултат, както обясняват шведските специалисти идва от факта, че хибридната версия е по-тежка от стандартната заради наличието най-вече на комплекта йон-литиеви батерии. От Mercedes-Benz отговориха, че хибридната C-Klasse отговаря на всички изисквания и стандарти за безопасност, а въпросният "лосов тест" е преминат по този начин заради умишлена или неволна шофьорска грешка.
 
Журналистите от Teknikens Värld обаче казват, че реалната маса на C-Klasse, който е главен участник в теста е повече от 245 килограма от официално заявената. Това съвсем не е първото откритие за слабост на автомобил при "лосов тест". Още през 1997 година изданието преобръща чисто новата тогава A-Klasse на Mercedes.
 
Още по-интересното е, че като сравнение шведите показват и преминаването през същото препятствие и същата скорост на вездесъщия Trabant. Източногерманската двутактова и двуцилиндрова машина се справя без проблем. След този тест от Mercedes-Benz започват да монтират електронна система за стабилизиране още в базовото оборудване на A-Klasse.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Новото Mondeo е по-тежко и опасно

    Реалното общо тегло на новия Ford Mondeo не съответства на официално заявеното от марката. По-конкретно става дума за комби версията на Mondeo, ...
    22.12.2014
    24 707
    34
  • "Лосови" проблеми за Mercedes-Benz GL

    Американското списание Consumer Reports обяви за опасен луксозния всъдеход Mercedes-Benz GL-Klasse. Изданието публикува видео, в което немският джип ...
    03.03.2013
    37 833
    59
  • Проблеми за Grand Cherokee в лосовия тест

    Шведското издание Teknikens Värld, чиито изпитатели катурнаха на таван първата A-Klasse при лосов тест през 1997 г. и принудиха Mercedes-Benz ...
    10.07.2012
    33 559
    65