Отидете към основна версия

9 704 15

Във VW открили решение на дизеловия скандал

  • volkswagen-
  • vw-
  • дизелгейт-
  • tdi-
  • ea 189

Volkswagen обяви, че инженерите на компанията са намерили начин да отстранят проблемите с дизеловите двигатели, чиито манипулирани вредни емисии предизвикаха безпрецедентен по мащабите си скандал. Немците твърдят, че решението е изключително просто и техническото му прилагане му отнема само час. През януари концернът стартира сервизна кампания, която за съжаление ще обхване само отделни модификации, а не всички засегнати дизелови модели.

В сервизите на VW на първо време ще бъдат привикани само собствениците на автомобили с 1.6- и 2.0-литрови TDI мотори от серията EA 189. По-малкият се нуждае от дребна доработка на всмукателния тракт. След въздушния филтър ще бъде монтирана специална решетка, която насочва по-прецизно въздушния поток, бори се със завихрянията и повишава точността на работа на разходомера на въздуха. Процедурата, която изисква също обновяване на управляващия софтуер, ще отнема около 1 час.

Решението на проблема с 2.0-литровия дизел изглежда още по-елементарно. Той се нуждае единствено от "чип тунинг" и престой в сервиза в рамките на половин час.

Във Volkswagen са убедени, че планираните технически мерки ще "излекуват" повечето автомобили, засегнати от "Дизелгейт". Компанията изпробва подобни решения за намаляване на токсичността и за останалите дизелови двигатели в арсенала си. 1.2-литровият TDI също ще се размине само с обновяване на софтуера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини