Отидете към основна версия

3 014 11

BMW M2 ще бъде кола на сигурността в Moto GP

  • bmw m2-
  • moto gp

Преди няколко дни ви показахме поколенията от автомобили на сигурността на Mercedes-Benz за Формула 1. Ако трябва да бъдем честни там нещата от много време са твърде скучни и пилотите са просто пионки, на които се нарежда по микрофона какво да правят. При световния рали шампионат също нещата леко наскучаха с поредното намаление на работния обем и малкото отбори, но поне през 2017 идва сезонът на промяната. В Moto GP, обаче всяко едно състезание е с неочакван край особено откакто Валентино Роси не е основният определящ фактор и там автомобили на сигурността от далечната 99-та са мюнхенските машини BMW.

След, като миналата година те представиха M4 със система за впръскване на вода във всмукателния колектор е време за наследник в лицето на най-новото попълнение в М лигата - 2-ра серия. Автомобилът с мощност от 370 конски сили е получил прясно излезлите аеродинамични детайли от M
Performance, излишните интериорни елементи са премахнати и има заден спойлер и частична предпазна клетка от M4 GTS, както и задължителните за подобен автомобил спортни седалки и колани.

Освен автомобил на сигурността още машини на концерна ще служат на шампионата, като медицински автомобил ще бъде X5 M, който предлага бързина и пространство в спешни моменти. Моторът S 1000 RR, който разбуни духовете с появата си преди няколко години пък ще помага на M2 в случаите, когато се налага. BMW M ще бъде партньор на Moto GP до 2020-та година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини