Отидете към основна версия

43 887 47

Made in BG: Mercedes S63 AMG Coupe Akrapovic Evolution Line

  • akrapovic-
  • ауспуси-
  • тунинг-
  • кранк

Отявлените автомобилни фенове са добре запознати с ауспусите Akrapovic. В съвременното тунинговане на автомобили търговската марка е синоним на най-високо ниво на дизайн, повишаване на производителността и създаване на непогрешим дълбоко резониращ изпускателен звук.

Както вече ви информирахме марката Akrapovic има и представителство у нас. Българската фирма се казва Кранк и работи със словенската компания от 2013 година. Сега ще ви запознаем накратко с един от нейните проекти, като целта ни е да покажем, че и у нас могат да се доработват расови автомобили, при това без компромис на качеството.Става дума за доработка и смяна на генерацията на един, наистина расов нов автомобил. Това е Mercedes-Benz S63 AMG Coupe, който след тунинг операцията у нас получава приставката Akrapovic Evolution Line към моделното си име. Свръхлеката изпускателна система от линията Evolution за автомобила S 63 AMG Coupe е направена изцяло от висококачествен титан и включва много части, отлети във фирмената леярна.

Тази революционна нова система се отличава с активна X-връзка, целта на която е да позволи на изпускателните газове да се смесят от двете страни на двигателя. Системата е създадена така, че едновременно да е много издръжлива и значително по-производителна. Специалните титаниеви сплави са с 45% по-леки от стоманата, като това олекотява цялата ауспухна система почти наполовина.

Линията Evolution се отличава и с уникален звуков профил, усещащ се още от запалването на двигателя и достигаща пълния си потенциал при високите оборотни режими. В българското представителство на Akrapovic монтират и различна електроника на автомобила, благодарение на която са налице различни звукови характеристики посредством контрола на активната X връзка.Последната разполага със специална вентил за промяна на тоновете. При отворена клапа звукът е по-пълен, по-продължителен и резонантен, а в затворено положение системата произвежда чист, силен рев, напомнящ за истинската мощ на Mercedes-а.

Доработката се характеризира и с впечатляващо увеличение в мощността и кривата на въртящия момент по целия диапазон на оборотите. Системата на Akrapovic подобрява работата на V-образния осемцилиндров битурбо мотор и се отличава със специална техника на безшевна интеграция между композитните материали от титан и въглеродни влакна.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чували ли сте за ауспусите Akrapovic?

    Компанията Akrapovic е основана от един словенец на име Игор Акрапович, който много бързо я превръща в една от най-добрите световни марки що се касае ...
    20.01.2016
    43 290
    14