17 Февруари, 2016 10:37 43 865 47

Made in BG: Mercedes S63 AMG Coupe Akrapovic Evolution Line

  • akrapovic-
  • ауспуси-
  • тунинг-
  • кранк
Made in BG: Mercedes S63 AMG Coupe Akrapovic Evolution Line - 1

Отявлените автомобилни фенове са добре запознати с ауспусите Akrapovic. В съвременното тунинговане на автомобили търговската марка е синоним на най-високо ниво на дизайн, повишаване на производителността и създаване на непогрешим дълбоко резониращ изпускателен звук.

Както вече ви информирахме марката Akrapovic има и представителство у нас. Българската фирма се казва Кранк и работи със словенската компания от 2013 година. Сега ще ви запознаем накратко с един от нейните проекти, като целта ни е да покажем, че и у нас могат да се доработват расови автомобили, при това без компромис на качеството.Made in BG: Mercedes S63 AMG Coupe Akrapovic Evolution Line

Става дума за доработка и смяна на генерацията на един, наистина расов нов автомобил. Това е Mercedes-Benz S63 AMG Coupe, който след тунинг операцията у нас получава приставката Akrapovic Evolution Line към моделното си име. Свръхлеката изпускателна система от линията Evolution за автомобила S 63 AMG Coupe е направена изцяло от висококачествен титан и включва много части, отлети във фирмената леярна.

Тази революционна нова система се отличава с активна X-връзка, целта на която е да позволи на изпускателните газове да се смесят от двете страни на двигателя. Системата е създадена така, че едновременно да е много издръжлива и значително по-производителна. Специалните титаниеви сплави са с 45% по-леки от стоманата, като това олекотява цялата ауспухна система почти наполовина.

Линията Evolution се отличава и с уникален звуков профил, усещащ се още от запалването на двигателя и достигаща пълния си потенциал при високите оборотни режими. В българското представителство на Akrapovic монтират и различна електроника на автомобила, благодарение на която са налице различни звукови характеристики посредством контрола на активната X връзка.Made in BG: Mercedes S63 AMG Coupe Akrapovic Evolution Line

Последната разполага със специална вентил за промяна на тоновете. При отворена клапа звукът е по-пълен, по-продължителен и резонантен, а в затворено положение системата произвежда чист, силен рев, напомнящ за истинската мощ на Mercedes-а.

Доработката се характеризира и с впечатляващо увеличение в мощността и кривата на въртящия момент по целия диапазон на оборотите. Системата на Akrapovic подобрява работата на V-образния осемцилиндров битурбо мотор и се отличава със специална техника на безшевна интеграция между композитните материали от титан и въглеродни влакна.Made in BG: Mercedes S63 AMG Coupe Akrapovic Evolution Line

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    1 0 Отговор
    Тези ауспуси са уникални. Верно не са евтини, но ако може човек да си ги позволи... Звукът им е несравним, вервайте ми.
  • 2 Бедни Богати

    0 0 Отговор
    Даам. Това са ауспуси, които не всеки може да си позволи. Но явно такива като собственика на този S 63 AMG Coupe могат.
  • 3 Не не не

    1 1 Отговор
    Каква сложнотия и какво внимание само за една изпускателна система.
  • 4 опсмопсус

    0 0 Отговор
    За БГ тези ауспуси са изключително скъпи, но са невероятни.
    За 6000лв може да си купиш турбина с кулер, електроника и да си направиш изпускателна система.
  • 5 DJO

    3 0 Отговор
    И го видях и го чух. Беше спрял, и когато тръгнах да го заобикалям той "излетя" с "мръсна"газ.Изправи ме на нокти.И това в центъра на София. Това наричам простотия. Вижте ме кой съм, макар че не се виждаше нищо в купето. Сигурно е някое самодоволно "дупе", което харчи парите на татко си.Не е важно каква кола караш, по-важно е какво имаш в главата. Иначе колата си я бива и без тези кюнци.

    Коментиран от #6

  • 6 ПФФФ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "DJO":

    Да, но с тях става уникална.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чакала

    4 0 Отговор
    Да караш такава кола в БГ е голяма простотия ! Не отива нито на стандарта ни, нито на културата ни, нито на обичаите ни ! Ако не е кола на футболист или чалга певец то е купена с крадени пари от държавата, или инак казано наши пари
    -------------------------------------------------------------------
  • 9 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    Много са изтъркани задните гуми.
  • 10 Гумян

    2 1 Отговор
    По-добре да беше купил гуми който струват колко ауспусите защото с тея галоши най-много да не успее да вземе някой завой!
  • 11 onq s konq

    5 1 Отговор
    Бих сложил такъв ауспух на коня,ама си мисля че кат пръдне, резонанса ше строши каруцата

    Коментиран от #12, #28

  • 12 Дамян

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Коня трябва да пръдне в устата на собственика на Мерцедеса, ако го е купил с крадени пари от държавата
  • 13 MB GL450

    1 1 Отговор
    Супер автомобил.Браво за доработката.
    Ами ако собственика работи за чужда компания например като суперинтендант или сървей енджинеер и му плащат по 12000$(да точно така дванадесет хиляди долара )на месец , тогава пак ли е мутра или крадец. Що не си гледате работата ами сте седнали да обсъждате кой откъде и как си вади хляба.Парите са навсякъде .Само трябва да имаш желание и търпение да учиш и да знаеш чужд език.Много хора се реализираха на запад или в БГ и работят за хубави пари , само че те не са автомонтьори , заварчици или продавачи. Това са хора с инжинерни професии които се търсят и на които им плащат. Иначе за плюещите по доло е поговорката за лисицата и гроздето.

    Коментиран от #16

  • 14 a1a1a1

    0 1 Отговор
    Валерката Божинов .. N1
  • 15 BMW

    0 1 Отговор
    Ауспух има , звук вади , ама защо карат тази кола зимно време с летни гуми ??? Така като я гледам от долу е с заводските гуми още , за съжаление още не сме за такива коли , с този Български манталитет , зимно време с летни гуми .
  • 16 DJO

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "MB GL450":

    Нещо си в голяма грешка, приятел. Това" ами ако" и т.н са в сферата на предположенията. Ако е такъв какъвто допускаш че е , ще бъде интелигентен човек, респ. шофьор, и няма да се прави на фукльо по софийските улици. Няма да чака да се изравниш с него, на оживена улица и да тръгне с газ до дупка. Съгласен ли си? Е, и моята кола е от тази марка, и не е евтина, но не си позволявам подобни простотии. Така че не плюя а пиша това което мисля след този случай.

    Коментиран от #38

  • 17 Лудория

    2 0 Отговор
    Човекът си сменил ауспуха и се написа новина, та се показваха снимки, та някой си писал какво се променяло, какво не... дрън-дрън-дрън за един ауспух?! Да се похваля и аз: смениха ремъците на колата, настроиха клапаните и в момента колата не се чува като е със "запален" двигател. Да ви прате ли снимки?!
  • 18 МНЕНИЕ

    0 3 Отговор
    чета и направо падам от стола. Толкова злоба в това племе няма. Почнал да обяснява как само с крадени пари се купували такива коли... Под 30 год. съм и имам 3 от този клас и години. Та продавам моите продукти в 100+ страни. как крада от БГ като всички пари идват от чужбина и пълня българската хазна и за какви кражби става на въпрос изобщо? Толкова много пари могат да се спечелят с честен труд но всеки който си мисли, че има акъл в главата и е над тези неща с коли и прочие си е направо заблуден. Най ми е добре след като цял ден съм работил са си седна в 550 коня АМГ и да си се прибера в къщи (550 кс защото ми харесва не защото така изкам да се харесва от някой...).

    Коментиран от #31, #35, #39, #45

  • 19 onq s konq

    1 1 Отговор
    Еса ше се похваля с новата си придобивка,при това с песен:"Мама миии купи днес,нова винетка със картинка!Гледам яяя с интерес...:)
  • 20 Сельо

    2 1 Отговор
    Абе, да ви питам - тези мерцедеси хубави ли са?!? Щото гледам не ги карат много ...

    Коментиран от #30

  • 21 аз

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=ugZuSLi_528
  • 22 Свилен

    0 0 Отговор
    Леле, мале недей че ти завидяхме
  • 23 Свилен

    0 0 Отговор
    Леле, мале недей че ти завидяхме
  • 24 onq s konq

    1 3 Отговор
    тЕЯ ОТ МЕРЦЕДЕС МНОГО СА ГО ЗАКЪСАЛИ ЩОМ БЪЛГАРСКИ ГЪРНЕТА СЛАГАТ ! тОВА бмв НИКОГА НЯМА ДА ГО РАЗРЕШИ !!!

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    Първо Мерцедес едва ли знае затова което нашите глупаци са направили.А и междудругуто всяко трето Бмв е с българска прерабока.
  • 28 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Няма страшно, сложи му една тапа на г..а и я залепи за по-сигурно
  • 29 Капота

    0 3 Отговор
    Добре де, отзаде погледнат този автомобил дизайна му е Ш.т на квадрат, който не знае ш.т на английски е л..но, напомня ми на шкода 100s от 80те гоини
  • 30 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Сельо":

    Смешник, със заплата от 500лв, кара ли се кола за 500 000лв? Щото върховата версия струва толкова, но можеш да си купиш и S350 за около 180-200 000лв...но с такава заплата ще можеш ли изобщо да си я купиш? И много ясно, че ако живееш в някой бедняшки квартал няма как да ги видиш тези коли...отиди в някой по-баровски квартал или лятото в някой скъп курорт на морето и ще видиш доста такива возила, че и по-скъпи даже.
  • 31 Капота

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "МНЕНИЕ":

    Ти си единица бе човече, 90% от този клас автомобили са на хора източили пари от държавата, например 3те милиарда евро от КТБ, тоест пари на български граждани
  • 32 the Jack

    0 1 Отговор
    Ха ха , вярно прилича на шкодака , не се бях замислял ..
    Но да не забравяме че всяко ново е добре забравено старо с някои подобрения , а понякога дори не са подобрения а напротив ;)
  • 33 гого

    0 1 Отговор
    на втората снимка се вижда че бая свински опашки са ползвали за да стане оригиналдъ :)
  • 34 BMW ФЕН

    1 0 Отговор
    Чак днес вече съм 100%сигурен че повечето писачи тук са много ама много смотани!.....и от къде разбрахте че Акрапович са български гърнета?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Andrian

    0 0 Отговор
    Akrapovic въобще не са български и са едни от премиум марките за изпускателна система ... :)
  • 37 AMG

    0 0 Отговор
    Малее, толкова мишки на едно място сте се събрали.
    1. Уважаеми Неграмотници, прочетете статията и после пишете тъпите си коментари.
    2. Тази генерация струва колкото 2 пъти повече от вашите коли.
    3. Автомобила струва колкото целия панелен блок в който живеете.
    4. Вместо да злобеете, помислете как да си умножите 5те лева които имате в джоба си.

    Коментиран от #46

  • 38 MB GL450

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "DJO":

    Моите уважения. Прав си че не е хубаво да се правят такива гъзарии.Аз исках да кажа че не всеки който кара скъп автомобил е престъпник.
  • 39 MB GL450

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "МНЕНИЕ":

    Еми мога само да те поздравя и да ти пожелая успешен бизнес и за в бъдеще.Повече хора като теб, повече работа и за служителите на фирмата.Така е устроен светът , така че нека да се радваме , когато някой е успял в живота.
  • 40 AKRAPOVIC

    1 0 Отговор
    КРАСОТА!!! Права генерация,Х-пайп,титан,безшевни връзки...Звука трябва да е УНИКАЛЕН!!! Това се нарича КАЧЕСТВЕН TUNNING!

    Коментиран от #47

  • 41 Магапаса

    0 0 Отговор
    Тезе свински опашки държат каросерията за шасито, особено при карбоновите каросерии се използват св. опашки за да не дупчат карбона и да не го разлабят
  • 42 Работник

    0 0 Отговор
    Има много успели хора в България, спор няма, но на цената на ниско заплащане на труда на хората!
    Ей го и моя шеф - къщи, вили, апартаменти, коли, пък на служителите си 800 лева...
    Написах, го защото изчетох коментарите и стана въпрос за тези неща!

    Коментиран от #43

  • 43 Друг работник

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Работник":

    Въпросът е какво можеш да работиш, което други 1000 човека дето чакат за твоето място не могат.
  • 44 Боби Турбото

    0 0 Отговор
    "Доработката се характеризира и с впечатляващо увеличение в мощността и кривата на въртящия момент по целия диапазон на оборотите."

    Ето едно много хубаво филмче за форумните разбирачи и жертви на рекламата.

    https://www.youtube.com/watch?v=azPKIjxmmdU
  • 45 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "МНЕНИЕ":

    Братчед,тия лафове,че който не е пойскал,той не е станал богат-тва на 3-ти клас ги говори.Нищо лично,но дори да си постигнал всичко това и да имаш 3 такива автомобила,това те поставя в една група от много малък процент от населението и то в световен мащаб. Със сигурност,такъв успех се дължи на лични качества, но и до голяма степен на фактори,като :майка,баща,късмет и други. Дай линк да видим какво продаваш-може и ние да си купим,ще ни е интересно да видим за какво се е сетил един българин и е забогатял.
  • 46 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "AMG":

    ти мноо ли си отворен бе мистър? нещо ми се изживяваш като собственик май ? :) амг ми се кръстил...
  • 47 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "AKRAPOVIC":

    повече гирлотия и пари на вятъра бих те поправил :)