Отидете към основна версия

47 301 40

Сбогом, Phaeton! Здравей, Phideon!

  • volkswagen-
  • phideon-
  • phaeton-
  • mlb-
  • женева 2016-
  • пекин 2016

Нов луксозен седан заменя пазарния провал Phaeton на върха в гамата на Volkswagen, стана ясно на салона в Женева. Загадка представлява изборът на място за премиерата на петметровия Phideon, който ще се продава само в Китай. Поднебесната бе единственият пазар, където досегашният волфсбургски флагман се радваше на стабилни продажби за разлика от САЩ и Европа.

Phideon е построен на модулната платформа MLB, която в различните си версии лежи в основата на всички модели на концерна с надлъжен двигател. Седанът е дълъг 5 050, широк 1 870 и висок 1 480 милиметра. Това го прави 5 мм по-къс, 35 мм по-тесен и 30 мм по-висок от Phaeton със стандартно междуосие.

Немците не навлизат в подробности за техниката на Phideon. Известно е единствено, че женевският седан е оборудван с 3.0-литров бензинов V6 с принудително пълнене, мощност 300 к.с. и максимален въртящ момент 440 Нм. На по-късен етап гамата ще се обогати с 2.0-литров четирицилиндров турбодвигател и хибриден задвижващ тракт, които най-вероятно ще бъдат демонстрирани на салона в Пекин през април.

Volkswagen Phideon има двойно предаване 4Motion и ще може да се поръча както с традиционно, така и с пневматично окачване с пет работни режима. Списъкът с екстрите ще включва активен круиз контрол, система за 360-градусово видеонаблюдение, прожекционен дисплей и мултимедия с поддръжка на Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink.

Наследникът на Phaeton ще се произвежда в завода на Volkswagen в Шанхай. Продажбите в Китай започват през октомври.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Volkswagen изпрати последния Phaeton

    От поточната линия на "Стъклената фабрика" на VW в Дрезден слезе последната флагманска лимузина на немската марка. Прощалният Phaeton е чере ...
    21.03.2016
    30 754
    36