Отидете към основна версия

26 428 11

Уникални екстри за следващата S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • s-klasse

Новото поколение на топ седана на Mercedes-Benz, чиито продажби трябва да започнат ориентировъчно в края на следващата или в началото на 2013 година, ще предизвика малка революция сред автомобилите от висшия клас.

Виновници за това няма да са четирицилиндровите дизелови и бензинови мотори, с които ще се оборудва новата S-klasse. За тях се знае отдавна. Много по-интересен е фактът, че моделът ще се произвежда в три различни версии.

Луксозният седан открай време се предлага с нормална и удължена база, а в новата генерация ще бъде наличен и вариант с кодовото название XXL. Така следващото поколение на S-Klasse ще бъде дълго пет метра в стандартното си изпълнение, 5.25 м във вариант Long и цели 5.55 м за новата разновидност XXL.

Най-дългата версия на практика ще конкурира Maybach 57. Тази модификация обаче ще бъде предназначена основно за китайския пазар, където размерът на автомобили от подобен клас е от огромно значение. Това обаче не е всичко.

Следващата S-Klasse на Mercedes-Benz ще се оборудва с нова система за комфорт, която ще може да "оглежда" пътя пред автомобила с помощта на видеокамери и специални скенери и своевременно да реагира чрез промяна в твърдостта на амортисьорите на появилите се пред колата неравности.

При системите за безопасност също ще има нововъведения. При опасност от страничен сблъсък водачът и пътниците ще бъдат "побутвани" към страничните еърбегове, като по този начин ще се намали броят на травмите, причинени от удара в самата въздушна възглавница.

Втората система за безопасност е още по-впечатляваща. Когато електрониката прецени, че катастрофата е неизбежна, ще се отварят еърбегове... пред предните колела. Те ще бъдат изработени от специална материя, която ще увеличава сцеплението и ще се намалява спирачния път.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нови данни за Mercedes-Benz S-Klasse

      Новата S-Klasse на Mercedes-Benz ще бъде представена още през тази година, но това най-вероятно ще стане в самия и край. От Щутгарт обач ...
    29.01.2012
    32 194
    68
  • Новата S-Klasse ще се движи без шофьор

      Вече стана ясно, че следващото поколение S-Klasse на Mercedes-Benz ще е претъпкано с всевъзможни електронни системи и на практика се оча ...
    15.11.2011
    37 874
    49