Отидете към основна версия

5 148 5

Продава се рядкото Ferrari 212 Inter Cabriolet by Vignale

  • ferrari 212 inter cabriolet-
  • аукцион-
  • търг

В миналото, преди да бъдат създадени поточните линии италианският производител на спортни автомобили Ferrari е разчитал за изграждането на шаситата и външните панели на моделите си основно на студиото Pininfarina. За този модел - 212 Inter, обаче те се обръщат към Carrozzeria Alfredo Vignale, които по интересно стечение на обстоятелствата след това биват купени от Ford Motor Company, които както знаем почти купуват и Ferrari, но сделката е развалена от италианска страна и по този повод Ford създават модела GT.

Този модел със сигурност ще пробуди огромен интерес, освен от култовия статус на марката и от факта, че са произведени само четири автомобила. С номер на шасито и двигателя 0227 EL той има документирана история от историка по марката Марсел Масини и сертификат от Ferrari Classiche. Всичко по автомобила е в оригиналното състояние от 52-ра година, с изключение на боята, която е обновена през 2009-та от последния собственик в оригиналния цвят.

Като едно истинско Ferrari, 212 се задвижва от V12 двигател с кубатура от 2.5 литра и има мощност от 170 конски сили благодарение на три карбуратора Weber 36 DCF3. Аукционът, на който ще бъде продаден автомобила ще се проведе в Монако следващият месец и е организиран от световноизвестните Сотбис. Цената не е ясна, но купе версията, която бе продадена през 2014-та достигна до 1.8 милиона долара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини