Отидете към основна версия

75 787 61

5 спортно изглеждащи, но бавни коли

  • спортно изглеждащи автомобили-
  • ferrari-
  • toyota-
  • honda-
  • porsche-
  • chevrolet

Спойлери, сплитери, въздухозаборници, лети джанти, широки гуми и "раздути" каросерии - всичко това буквално крещи за автомобили, които са бързи и спортни. Но много често така изглеждащи коли дават напразни надежди. Просто техните двигатели са слаби и правят спортно изглеждащите возила доста бавни. Сега ще ви покажем пет такива примера за спортно изглеждащи, но бавни коли.

Toyota CelicaПрез 2000 година Celica започва да се продава като единствения бюджетен спорткар с предно предаване, но на японците явно им се свидят повечкото конски сили. Автомобилът, особено за времето си, изглежда потресаващо спортно, но освен ако не вземете версията GT-S със заводските 180 коня, то в останалите случаи ще сте просто за съжаление.

Honda CR-ZАко CR-Z е предвидена за отявлените фенове на марката, както се твърди от компанията преди появата на модела, то това може да се определи като пълен провал. Японците представят CR-Z като идеологичен наследник на резачката CRX, която не беше бърза, но бе лека и приятна за управление. А ускорението до 100 на CR-Z може да се определи като мъчителна скука.

Porsche 944Просто погледнете снимката. Раздути калници, ефектен заден спойлер, заострена клиновидна предница и емблемата на Porsche в края на краищата. Това возило, ще си каже човек, ускорява до 100 км/ч. за под пет секунди. Да, ама не. Особено във версията с автоматична скоростна кутия 944 лепи стотака за почти десет секунди. Ако трябва да сме точни - 9.8 сек.

Chevrolet Corvette C3От край време т.нар. масълкари символизират изключително бързите американски автомобили. Моделът Corvette пък е една от иконите в това направление, но както се вижда в случая, явно има и изключения. Въпросният C3 изглежда спортно и направо маниашки, но в базовата си версия може да стигне от 0 до 100 км/ч. за потресаващите за подобен автомобил девет секунди.

Ferrari MondialАко има на света марка, която "железобетонно" да се асоциира с понятието скорост, то едва ли някой ще оспори, че това е Ferrari. Но както се досещате и при "Черните кончета" има изключения. Едно такова е базовата първа версия на Ferrari Mondial, което разполага с трилитров V8 и ускорява до 100 за 8.3 сек. Изглежда много ефектно, но знайте, че с такава кола ще ви изпревари всеки. Впоследствие от Скудерията оправят нещата.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини