Отидете към основна версия

4 922 3

Певецът на Aerosmith продава своя Venom GT

  • hennessey-
  • venom gt-
  • aerosmith-
  • стивън тайлър

Фронтменът на американските рок легенди Aerosmith Стивън Тайлър е решил да се раздели с хиперкара си Hennessey Venom GT, съобщава Fox News. Автомобилът ще бъде продаден търг с начална цена $1.1 млн., колкото Тайлър плаща за него през 2012 г. Спечелените средства ще бъдат дарени на фонда Janie’s Fund, който певецът основава за подпомагане на деца, станали жертва на сексуално насилие.

Черният роудстър е изработен на ръка в съответствие с личните предпочитания на Тайлър. Отличава се с червените шевове на тапицерията и уникална аудиосистема JL Audio, калибрирана от звукорежисьора на Aerosmith Дейвид Франджони.

През 2014 г. Hennessey Venom GT стана най-бързата кола на пазара, след като детронира Bugatti Veyron Super Sport, достигайки 435.3 км/ч по врене на изпитания на пистата на космическия център "Кенеди" в Кейп Канаверал - с 88 км/ч по-бързо скоростта, с която кацат совалките.

Автомобилът на Стивън Тайлър има 6.2-литров V8 с два турбокомпресора. В зависимост от настройките на управляващата електроника мощността моторът развива 800, 1 000 или 1 200 к.с. Ускорението от място до 100 км/ч става за 2.5 сек., а максималната скорост достига 440 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини