Отидете към основна версия

5 991 12

Ford Model E срещу Tesla Model 3

  • ford-
  • tesla-
  • model e-
  • model 3

Когато преди две години Ford запази правата върху индекса "E" за евентуалния си бъдещ електромобил, шефът на Tesla Илон Мъск не без раздразнение обвини "Синия овал", че го лишавал от възможността да образува думата SEX с имената на трите си модела. В Детройт обаче явно са имали съвсем сериозни намерения да използват ценната буква, а не просто да подливат вода на младите си колеги от Калифорния.

Последните клюки от Диърборн гласят, че Ford се кани да удари през пръстите Tesla с пълноценен конкурент на Model 3, който ще носи името... Model E. Автомобилът ще бъде готов през 2018 г. и ще се предлага в две версии.

Хибридният вариант ще се бори за купувачи с Toyota Prius и Hyundai Ioniq, а изцяло електрическата версия ще се появи на пазара почти едновременно с бъдещата достъпна Tesla. По непотвърдена информация Model E ще може да изминава поне 300 км с едно зареждане на батериите.

Глобалните продукти винаги са били цел №1 на Ford и новият автомобил на ток няма да прави изключение. Той най-вероятно ще бъде електрически еквивалент на Mondeo и ще залага на привлекателно съотношение между цена и потребителски качества.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Без SEX за Tesla

    Компактният и доста по-достъпен седан, с който Tesla планира да попълни гамата си през 2017 г., ще носи името Model III, обяви шефът на компанията Ило ...
    16.07.2014
    7 013
    5