Last news in Fakti

16 Юли, 2014 12:50 6 965 5

Без SEX за Tesla

  • tesla-
  • model iii-
  • model s-
  • model x-
  • елън мъск
Без SEX за Tesla - 1

Компактният и доста по-достъпен седан, с който Tesla планира да попълни гамата си през 2017 г., ще носи името Model III, обяви шефът на компанията Илон Мъск пред Auto Express. Така се опровергава слухът, че калифорнийската компания възнамерява да състави думата SEX с названията на автомобилите си.

"Имаме си S за големия седан и X за предстоящия кросоувър. Преди време един приятел ме попита как ще наречем третия модел и му отговорих, че най-логичният избор би бил Model E. От Ford обаче ни заплашиха със съд, понеже си били набелязали това название. Стори ми се откачено - тези от Ford се опитват да убият секса. Ето защо решихме да измислим друго име. То ще бъде Model III, а гамата ни ще изглежда така - S III X", разказва Мъск.

Компактният седан на Tesla ще бъде построен на нова алуминиева платформа - умален вариант на шасито на Model S. Ръководител на инженерното поделение на компанията ще бъде Крис Порит, който преди това е работил за Aston Martin.

Бъдещият Model III ще бъде по-малък с 20% от Model S и ще може да изминава до 320 км с едно зареждане. Акумулаторите ще богат да се зареждат без пари на веригата станции Supercharger.

Илон Мъск смята, че по-ниската цена ще помогне на Model III да достигне годишни продажби с шестцифрено изражение. Прогнозната цена на компактната Tesla е $35 000.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    4 1 Отговор
    Прогнозната цена на компактната Tesla е $35 000. Това вече е добра новина. Как обаче правят прогноза за 3 години напред? През това време останалите фирми ще проектират и по евтини коли от такъв клас.

    Коментиран от #5

  • 2 Монго

    6 2 Отговор
    Искам "Тесла", искам и ...sex
  • 3 Nickname

    3 7 Отговор
    Най-добрите коли са американските. И Тесла и Крайслер и Кадилак имат уникално красиви модели
  • 4 Румен Янев

    5 1 Отговор
    Малеее без SEX за TESLA.....ужас.....блондинките го закъсаха!!!
  • 5 Georgi Tapirov

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен Бакърджиев":

    Прогнозна, ама за Щатите - не се съмнявай, че ако дойде до BG ще е поне двойна и отгоре.