Отидете към основна версия

30 338 25

"Гръцки" Mercedes-Benz за 402 000 евро

  • mercedes-benz-
  • 300 sl

 

Уникален нереставриран Mercedes-Benz 300 SL беше намерен в гараж в гръцкия град Пирея. Автомобилът е преседял там цели 37 години, но въпреки това се намира в много добро техническо състояние. Най-ценното за колекционерите е, че по-него не са правени каквито и да било "подобрения" и легендарният 300 SL е напълно автентичен.
 
Именно поради тази причи въпросното возило беше продадено на търг за никак немалката сума от 402 000 евро. Сега цената на ретро Mercedes-а превишава два пъти тази, която от компанията са искали когато автомобилът е бил чисто нов.
 
Спортното купе Mercedes-Benz 300 SL се появява на бял свят през 60-те години на миналия век и е снабдено с редови шестцилиндров двигател. Работният му обем е три литра, а максималната мощност - 240 к.с.
 
Автомобилът е бил собственост на гръцкия състезател Критон Дилавери, който умира през 1972 година, няма наследници и не оставя завещание. Поради тази причина цялото имущество на пилота става собственост на градските власти на Пирея.
 
През 1974 година автомобилът е преместен в общински гараж и буквално е забравен там. 37 години по-късно SL-ът е "изтупан" от прахта и обявен за продан. Купува го известен немски автомобилен колекционер на име Рейн Хилдебранд.
 
Той е прочут ценител на щутгартски класики, като в гаража си има роудстър 300 SL и екземпляр от модификацията 300 SL Gullwing, познат на широката публика с отварящите се нагоре врати тип "крило на чайка". Според новия собственик средствата за пълното възстановяване на "гръцкия" Mercedes-Benz няма да са много.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини