Отидете към основна версия

17 980 11

Продава се BMW Z4 с 8.3-литров V10 мотор

  • bmw-
  • z4-
  • dodge-
  • viper

Една интересна обява, пусната в онлайн платформата eBay привлече вниманието ни. Става дума за силов тунинг на BMW Z4 и по-конкретно за имплантиран десетцилиндров двигател в сравнително малката каросерия.

За основа на тази тунинг разработка е взето стоково Z4, но след силни модификации авторите на проекта са успели да монтират в него V-образен десетцилиндров мотор, заимстван от суперкара Dodge Viper. Агрегатът е с работен обем 8.3 литра, атмосферен е и достига мощност от 550 конски сили.

За сравнение ще кажем, че М-изпълнението на това поколение Z4 разполага с шестак с 343 коня. Новият мотор работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия Tremec, която е предвидена да издържа на силното натоварване от големия въртящ момент. Тунинг изпълнението се продава за €49 500.Освен присаждането на ново "сърце", тунинг специалистите са предвидили изцяло нова ауспухна система от неръждаема стомана, нов радиатор, алуминиев картер, а така също и усилен кардан. Спирачните механизми на автомобила са заимствани от суперкара Audi R8.

Окачването е усилено, а в купето е монтиран т.нар. вътрешен ролбар. След всички тези изменения масата на автомобила е 1400 килограма, като тунинг специалистите, направили този проект, успяват да достигнат идеалното разпределение на теглото между осите - 49:51 в полза на предната ос.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини