Отидете към основна версия

20 446 20

Ще има BMW M8!

  • bmw-
  • 8er-
  • m8

В Мюнхен тече ревизия на гамата от спортни модели. Предстоящата трансформация на "шестицата" в "осмица" отдавна не е новина, но появата на M8 е сбъднат сън за милиони фенове на синьо-белия пропелер. Голямото анаболно купе на BMW ще се сбори с тежкоатлети от ранга на двувратия Mercedes-Benz S-Klasse и Bentley Continental GT Speed, съобщава британското сп. Autocar.

Идеята за M-осмица е стара колкото самата осма серия. През 1990 г. баварците дори създават прототип на бъдещия "убиец на ферарита" с 5.6-литров V12 на базата на двигателя S70 с около 560 к.с. M8 E31 обаче така и не стига до поточните линии.

BMW вече тества прототип на автомобила по пътищата и по данни на Autocar серийното производство ще започне до края на десетилетието. Новата "осмица" ще бъде построена на платформата CLAR и ще бъде дълга над 5 метра.

По предварителна информация M8 ще бъде моторизирана с 4.0-литров V8 с два турбокомпресора и мощност над 600 к.с. Не е изключена и появата на кабрио версия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • И BMW X7 ще има M-версия

    Само две седмици след новината, че четвъртвековната мечта на хиляди фенове за M8 е на път да се сбъдне, от Мюнхен плъзнаха слухове за нова M-ка. Споре ...
    18.10.2016
    27 076
    14