Отидете към основна версия

28 959 43

Колко километра може да измине автомобил?

  • honda-
  • рекорд

Оказва се, че новите автомобили вече не са толкова издържливи, колкото произведените до 1995 година. Именно леки коли, слезли от конвейерите през периода 1985 - 1995 година, са направени така, че да имат най-голям ресурс на двигател и основни възли и агрегати.

И тъй като у нас автомобилният парк е съставен в голяма част от коли с подобна година на "раждане", решихме да ви разкажем за един рекорд, който американец на име Джо официално регистрира. Естествено, напълно възможно е да има и автомобили с по-голям пробег, но този определено е интересен.

Става дума за японски автомобил Honda, с който собственикът е успял да измине един милион мили (1 609 344 км). За този рекорден пробег Джо не е сменял нито двигателя, нито скоростната кутия на автомобила. Единствената повреда се случва на 740 000 мили, когато се налага смяна на горивната помпа.

Други сериозни повреди по колата няма. Естествено, сменяни са детайли от ходавата част, както и всички консумативи като ремъци, масла, накладки и т.н. Всички ремонтни дейности са подробно описани в сервизната книжка на автомобила.

Гордият собственик на въпросната Honda възнамерява да продължи да използва колата си ежедневно, като съветите, които дава, са да се кара спокойно и да се правят редовни почивки на всеки два часа и половина шофиране.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини