Отидете към основна версия

42 471 76

Кой продава най-много коли у нас?

  • dacia-
  • пазар-
  • автомобили-
  • българия

В България, пазарът на автомобили все още е съсредоточен върху колите "втора ръка", а защо тенденцията е такава, е известно на всички. Липсата на достатъчно финанси у средностатистическия българин, както и неблагоприятните лизингови условия, които дават много от автомобилните вносители в България, са само част от предпоставките българите да не си купуват нови коли. Има обаче една марка, която бавно, но целенасочено продава все повече и повече нови автомобили у нас. Става дума за румънската Dacia, която, както е известно, е под шапката на Renault и трета поредна година е марката, продаваща най-много нови автомобили в нашата страна.С какво Dacia печели клиенти?
И този отговор е добре известен - отлично съотношение между качество и цена, като последната е и най-атрактивната за нов автомобил у нас. Представителството в България също положи големи усилия, за да може марката да стигне до върха, защото е добре известен лошия имидж на Dacia в България, преди да се намесят французите от Renault. Колкото и да не са съгласни някои, що се отнася за нови автомобили, това е народната нова кола за средностатистическия българин.Преди няколко години, когато се появи български производител в лицето на Litex Motors, мнозина мислеха, че именно китайската марка ще се превърне в българската народна кола, но това така и не се случи. Още тогава от Dacia бяха на мнение, че автомобилите, произвеждани в Ловеч, не застрашават пазарно техните модели. От представителството на Dacia в България успокоиха, като изтъкнаха факта, че моделите на Great Wall не изпълняват повече критерии за качество и безопасност, отколкото Dacia и няма начин липсата на опит да не се отрази негативно на продукцията на Litex Motors. И се оказаха прави.Това го доказва и официалната статистика, според която трета поредна година румънската марка е лидер по продажби у нас. Общо над 12 000 автомобила са продадени от 2013 година до днес, а пазарният дял на Dacia в БГ е над 13%.

Каква е историята на успеха на Dacia, попитахме генералния директор на Renault Nissan България Оливие Жан. 
„Има няколко основни фактора за тези отлични резултати. Надеждни и качествени модели, създадени за условията на пътищата в страната. Обновена лека и лекотоварна гама автомобили с атрактивни „нетни“ цени, които спестяват губенето на време в търсене на по-изгодна оферта. Широка продажбена и сервизна мрежа, работеща по най-високи стандарти, която през годините успя да спечели доверието на клиентите и да ги превърне в най-мотивираните посланици на марката.“Калина Йорданова, Маркетинг директор на Dacia за България разказа и за още от съпътстващите фактори, носещи успех на марката у нас.
„Клиентите ни са в центъра на цялостната стратегия за развитието на марката в България. Стараем се да се вслушваме в техните мнения и съвети. Така, преди седем години стартирахме инициативата „Излет с Dacia“, която всяка година събира клиентите ни, техните приятели и семейства, и заедно се забавляваме и откриваме последните новости на марката. По тяхно желание създадохме и Duster Adventure Club, който няколко пъти годишно отправя офроуд предизвикателства към собствениците на един от най-популярните SUV модели в страната. Заедно с Димитър Илиев, лице на марката за България, и екипът на Safety Driving Academy, отговорихме на желанието на клиентите да докажем качествата на Dacia Duster и в едно истински тежко състезание. Избрахме всепризнатото от специалистите Balkan Offroad Rally, и две поредни години автомобилът успешно премина през повече от 2000 състезателни километра.“България ще е един от първите пазари, на които Dacia ще предложи последните новости представени на автомобилното изложение в Париж. Това ще се случи още от началото на следващата година, когато у нас ще се появи модернизираната гама на Sandero, Logan, Duster и компания. Още преди появата им, очаквайте нашите първи преки впечатления.

Подробни техническин характеристики за всички модели на Dacia - ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини