Отидете към основна версия

16 320 14

Volkswagen уволнява 30 хил. души

  • volkswagen-
  • съкращения

23 000 служители на Volkswagen в Германия ще бъдат съкратени като част от план за оптимизиране на разходите, съобщава Reuters. До 2025 г. немският концерн ще съкрати общо 30 000 души по цял свят.

Компанията ще вложи €3.5 млрд. в преструктуриране на заводите си за производство на електромобили. Средствата ще бъдат инвестирани в преоборудване на фабриките във Волфсбург и Цвикау за работа с модулната платформа MEB и пилотен проект за производство на батерии.

Шасито за електромобили MEB дебютира с прототипа I.D. в края на септември на салона в Париж. Серийната версия, която ще стане първият масов Volkswagen на ток, трябва да се появи на пазара през 2020 г.

Концернът разчита на 25-процентно увеличение на производителността на немските си заводи и допълнителна печалба в размер на €3.7 млрд. до 2020 г. Като контрапункт на предстоящите съкращения се предвижда създаването на 9 000 нови работни места за "трансформация" на компанията.

Неотдавна VW обяви, че прекратява участието си в световния шампионат по рали WRC, в който спечели четири отборни и четири индивидуални титли със Себастиен Ожие. От Волфсбург обявиха, че "с нарастващия брой електрически модели компанията трябва да се съсредоточи върху технологиите на бъдещето".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Палачите на немската автоиндустрия

    Преориентацията на германските компании към производство на електромобили ще коства работата на хиляди служители. Под въпрос е и бизнесът на стотици д ...
    23.11.2016
    17 633
    9
  • Volkswagen патентова своя Tesla

    В интернет форума VW Vortex, където се събират почитатели на Volkswagen от цял свят, бяха публикуване изображения на нов електрически прототип, чийто ...
    17.10.2016
    5 896
    1
  • Във Волфсбург пуснаха тока

    Volkswagen тепърва ще плаща за нафтовите си гяволъци, но "Дизелгейт" очевидно може да има и положителни последствия за концерна. След като г ...
    29.09.2016
    8 391
    4