Отидете към основна версия

23 638 18

Новият голям Volkswagen ще се казва Arteon

  • volkswagen-
  • arteon

Новият модел на компанията Volkswagen, който ще замени досегашното CC ще се казва Arteon. Германският производител публикува първото изображение на модела, като уточни, че публичният дебют на Arteon ще се състои през месец март следващата година в Женева.

Външността на новото купе с четири врати ще е изпълнена в стила на прототипа Sport Coupe Concept GTE (горната снимка), който беше показан през миналата година. Патентните изображения появили се в интернет, също доказват, че външността ще е именно такава.По думи на представители на Volkswagen, новият модел ще разполага с т.нар. експресивен дизайн, стъкла без рамки, огромна радиаторна решетка и диодни светлини с 3D ефект. Най-вероятно Arteon ще е по-голям от досегашното СС, като се спекулира, че дължината му ще е повече със 70 мм.

Прототипът Sport Coupe Concept GTE беше оборудван с хибриден силов тракт с мощност 380 конски сили, включващ трилитров шестак и електромотор. Не е изключено на по-късен етап подобен хибрид да се появи и в серийната версия на модела. Първоначално обаче двигателите ще се заимстват от Passat.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини