Отидете към основна версия

10 897 25

Нова голяма Toyota за Европа?

  • toyota-
  • camry-
  • детройт 2017

Ден, след като Toyota публикува снимка на фрагмент от задницата на новото поколение Camry, в японски сайтове се появи изображение на целия автомобил. Дебютът на големия японски седан ще се състои през януари в Детройт.

Щатите винаги са били основен пазар на модела и в решението за премиера на американска земя е съвсем закономерно. Toyota обаче като нищо ще опита завръщане в сегмента в Европа, където Camry не се предлага официално от 15-ина години.

Единадесетото поколение на голямата Toyota с предно предаване ще бъде построено върху платформата TNGA (Toyota New Global Architecture), на която са базирани хибридът Prius и кросоувърът C-HR.

Новият модел изглежда необичайно ефектно. Японците никога не са обръщали особено внимание на дизайна на Camry, но в случая явно са сменили тактиката. По непотвърдена информация ще има и наточена TRD-модификация с още по-агресивна външност.

По-евтините версии на новия модел ще се оборудват с 2.0- и 2.5-литрови четирицилиндрови бензинови двигатели, а топ вариантът ще получи 3.5-литров V6. За дизел не се чува нищо, но пък хибридно Camry със сигурност ще има.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Toyota ще инвестира $10 млрд. в САЩ

    Японският автомобилен гигант Toyota обяви, че ще инвестира $10 млрд. в САЩ. Това е поредният автомобилен гигант, който обявява, че засилва своите инве ...
    10.01.2017
    2 746
    2