10 Януари, 2017 11:26 2 714 2

Toyota ще инвестира $10 млрд. в САЩ

  • toyota-
  • сащ-
  • инвестиции-
  • кола
Toyota ще инвестира $10 млрд. в САЩ - 1

Японският автомобилен гигант Toyota обяви, че ще инвестира $10 млрд. в САЩ. Това е поредният автомобилен гигант, който обявява, че засилва своите инвестиции в Америка, съобщи Би Би Си.

Рекордната инвестиция от $10 млрд. ще бъдат вложени през следващите пет години. Новината беше съобщена от изпълнителния директор за Северна Америка Джим Ленц. Той обяви решението на Toyota на провеждащото се в Детройт автомобилно изложение.

Джим Ленц обяви, че новата инвестиция ще се използва за изграждането на нова централа в Тексас и модернизиране на съществуващите мощности.

Решението за разширяването на Toyota в САЩ не е свързано със заплахите на Доналд Тръмп за увеличаване на облагането на вноса на автомобили, а е част от стратегията на японската компания за развитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    3 1 Отговор
    Де сте бе, руски тролове, в...та м...ма, ?!
    Защо Тойота не инвестира в Русия?!!!

    Коментиран от #2

  • 2 ссс

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "antimediator":

    Тойота имат един завод в Санкт Петербург, но след като рублата се срина, японците се принудиха да вдигнат цените и продажбите паднаха , понеже в Русия рязко падна покупателската способност на така наречения среден клас. Във вечно гниещата Америка няма такива проблеми, продажбите им вървят на ура и е естествено да инвенстират там, а не в вечно цъфтящат Русия. А руските тролове тук ги нема и мълчат кът пунди, защото под такава новина те нямат причини за пореден път да оплюят краварите и съответствено да направят цуни-муни на руските о.рани дупета.