Отидете към основна версия

12 793 8

Faraday Future размаза Tesla Bentley и Ferrari (видео)

  • faraday future-
  • електромобили-
  • драг

Въпреки финансовите трудности, които изпитва китайската компания LeEco, финансираща проекта Faraday Future, новият електромобил се появи на бял свят, при това с грам и трясък.

Електрическият автомобил Faraday Future ще бъде представен по време на изложението CES 2017, но за да подгреят публиката преди световната му премиера от компанията публикуваха едно интересно видео.

На него електромобилът Faraday Future, покрит с тежък камуфлаж, се изправя последователно срещу електрическата Tesla Model X P100D, роудстърът Ferrari 488 GTB и свръхлуксозния всъдеход Bentley Bentayga.

Съгласно условията на надпреварата, Faraday Future се състезава с изброените автомобили от място до достигане на 100 км/ч. От видеото се вижда, че Faraday Future е по-бърз и от трите си преки конкурента в изпитанието.

Точното време, за което Faraday Future достига до 100 км/ч. не се посочва, но то явно е силно впечатляващо, след като електромобила е по-бърз от Bentayga, която ускорява до 100 за 4 секунди, от 488 GTB, ускоряващо до 100 за 3 секунди и Model X P100D, който прави упражнението за 2.9 секунди. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини