Last news in Fakti

21 Декември, 2016 05:30 12 763 8

Faraday Future размаза Tesla Bentley и Ferrari (видео)

  • faraday future-
  • електромобили-
  • драг
Faraday Future размаза Tesla Bentley и Ferrari (видео) - 1

Въпреки финансовите трудности, които изпитва китайската компания LeEco, финансираща проекта Faraday Future, новият електромобил се появи на бял свят, при това с грам и трясък.

Електрическият автомобил Faraday Future ще бъде представен по време на изложението CES 2017, но за да подгреят публиката преди световната му премиера от компанията публикуваха едно интересно видео.

На него електромобилът Faraday Future, покрит с тежък камуфлаж, се изправя последователно срещу електрическата Tesla Model X P100D, роудстърът Ferrari 488 GTB и свръхлуксозния всъдеход Bentley Bentayga.

Съгласно условията на надпреварата, Faraday Future се състезава с изброените автомобили от място до достигане на 100 км/ч. От видеото се вижда, че Faraday Future е по-бърз и от трите си преки конкурента в изпитанието.

Точното време, за което Faraday Future достига до 100 км/ч. не се посочва, но то явно е силно впечатляващо, след като електромобила е по-бърз от Bentayga, която ускорява до 100 за 4 секунди, от 488 GTB, ускоряващо до 100 за 3 секунди и Model X P100D, който прави упражнението за 2.9 секунди. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони

    17 5 Отговор
    Кой си купува Ферари или Бентли заради ускорението?

    Коментиран от #3

  • 2 некойси

    22 1 Отговор
    Ще видим тепърва какво ще размаже, предстои им да се борят за парче от пая.
    В света на екетромобилите най-важното се оказва пробега.
  • 3 gost

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тони":

    Ферари - всеки :D
  • 4 гост

    12 2 Отговор
    Нека ме размазва, а аз да карам Ферари. Ел.колите както и двг може да се напомпад до стойности над 1000кс, но не мощността е важна, а усещането от управлението като цяло. В повечето случаи мощните коли могат да вървят само на право, но на писта или път тази мощност не е приложима. Порше, Ферари, Ламоргини, Астън Мартин - всички могат да направят много мощни коли, но ще могат да ги карат само професионалисти. И тази марка, когато продаде толкова коли колкото тесли или ферарита, тогава да се хвали, че са постигнали нещо или са ги били, защото един прототип не значи нищо.
  • 5 Borislav Popov

    0 3 Отговор
    Да го пуснат срещу Форд GT. Форда е с история. И скоро и тоя му модел ще влезе в историята - безславно!
  • 6 Чайна таун

    3 3 Отговор
    Бъдещето на автомобилната индустрия е в Китай и Корея, приемете го просто, светът вече не е същия............
  • 7 Н Йотов

    8 0 Отговор
    Всички знаем, вече, че електромобилите ускоряват бързо. Защо по дяволите се напъват да им свалят още времето за ускорение. Работете върху пробега ...

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Н Йотов":

    Пробега зависи от батериите , а там нещата са по-бавни , макар че непрекъснато има напредък , макар и не толкова голям . При елмоторите обаче нещата са много по-лесни и сравнително евтини . Няма да се учудя скоро да видим коли и с 2000 к.с. и то не по-скъпи от сегашните . А "напъването" е защото някои хора само така се убеждават ,че това е по-доброто и то много