Отидете към основна версия

15 015 17

Ето я най-мощната Kia за всички времена

  • kia-
  • stinger-
  • дегройт

По време на автомобилното изложение в Детройт, корейците от Kia представиха фастбек, носещ моделното обозначение Stinger. Според автомобилния производител това е най-мощната глобална Kia в цялата история на марката.Kia Stinger се предлага с два бензинови двигателя. Първият е с обем от два литра и е четирицилиндров с турбокомпресор. Мощността му е 255 конски сили. По-интересен, от гледна точка на мощност, е вторият агрегат.

По-мощният мотор е V-образен шестцилиндров, снабден е с два турбокомпресора, обемът му е 3.3 литра, а мощността - 365 конски сили. И двата двигателя работят съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия.От място до 100 км/ч. модификацията с V6 ускорява за 5.1 секунди, а максималната и скорост е почти 270 км/ч. Още нещо любопитно е, че въртящият момент при Stinger се предава на задните колела.

Окачването при новия фастбек е McPherson отпред и многолостово - отзад. Моделът разполага още с адаптивни амортисьори, а така също и с иновативна система за промяна на усилието на волана.Въпреки, че Stinger е построен на задноприводна платформа, моделът ще се предлага и с 4х4 задвижване. В този случай модела ще се предлага и със система за контрол на векторната тяга, включваща при нужда спирачките на колелата с по-малко сцепление.

Във варианта със задно предаване е предвиден диференциал с повишено триене. Още от опциите, които трябва да отбележим са диодни основни светлини, кожен салон, тапициран с Nappa и система променяща режима на автомобила.Последната има пет режима на работа - Personal, Eco, Sport, Comfort и Smart. Джантите на по-мощната версия са 19-цолови, като там са налични и спирачни механизми Brembo. Предвиден е и т.нар. head up дисплей.

В автомобила са системи за автоматично спиране, адаптивен круиз контрол и т.н. Продажбите стартират в САЩ в края на 2017-а. Кога Stinger ще се появи в Европа и каква ще е цената му - към момента не е известно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Дизелов Stinger за Европа

    Kia обяви европейските спецификации на новото си купе с четири врати. Освен с бензинови двигатели с обем 2.0 и 3.3 литра на Стария континент Stinger щ ...
    18.01.2017
    6 823
    7
  • Щракнаха Panamera-та на Kia

    Сайтът Kia-World публикува шпионска снимка на ново купе с четири врати и задно предаване, което корейците ще покажат първо в Щатите. В родината си мод ...
    29.11.2016
    27 025
    29