Отидете към основна версия

18 446 14

369 к.с. и 4х4: VW намекна за нов бус

  • volkswagen-
  • i.d. buzz

Германците от Volkswagen представиха в Детройт концептуален модел на електрически миниван, който се нарича I.D. Buzz. Прототипът е направен на новата платформа MEB, която е разработена специално за производство на електромобили.

I.D. Buzz, показан на автосалона в Детройт, е оборудван с два електромотора, системната мощност на които е 369 конски сили. Електрическите двигатели са позиционирани по един на всяка ос, като така задвижващи са и четирите колела.Електромоторите се захранват от комплект акумулатори, разположени в пода на вана, които са с капацитет 111 киловат часа. Така екипиран I.D. Buzz ускорява от място до 100 км/ч за пет секунди, а максималната скорост е ограничена на 160 км/ч.

Интересен е и обявеният автономен пробег на I.D. Buzz. Според хората от VW новият бус може да изминава 600 километра с едно зареждане. За заряд на батериите до 80% от специална зарядна станция, пък са необходими само 30 минути.В Детройт стана ясно още, че новата платформа MEB позволява и разработката на ван само със задно предаване. Този евентуален бус ще разполага само с един електромотор на задната ос, който ще е с мощност 268 к.с., а батериите му ще са с капацитет 83 киловат часа.

Ако сравняваме I.D. Buzz с късата база на сегашния Multivan, то се получава, че електромобилът е с 38 мм по-къс (4 942 мм), но със 72 мм по-широк. Освен това скъсените надвеси на I.D. Buzz правят междуосието му по-голямо с 299 мм (3 299 мм).Концепцията е снабдена със система за автономно управление, като тя е толкова усъвършенствана, че воланът може да бъде прибран в арматурното табло, а шофьорската седалка може да се обърне обратно на посоката на движение.

От Volkswagen не обявиха кога и дали ще има серийна версия на I.D. Buzz. Предположенията са, че поточните линии на марката ще започнат да произвеждат серийния вариант най-рано през 2020 година и това на практика ще е следващото поколение на Multivan.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини