Отидете към основна версия

26 152 15

Японско-италиански джип с мотор от BMW

  • daihatsu-
  • rocky-
  • bertone-
  • bmw-
  • bertone freeclimber

В Холандия се продава един всъдеход, който едва ли би привлякъл погледите на обикновените зяпачи. Разбирачите обаче ще го оценят по достойнство, а много от тях биха дали последните си пари за него.

Става дума за малък всъдеход Daihatsu Rocky, който обаче има няколко отличителни белега, превръщащи го в желан автомобил от познавачите на тема автомобили. Освен това цената му е само $15 000, а състоянието - отлично.Първата отличителна черта е, че японският автомобил е с тунинг от небезизвестното ателие Bertone. Италианците правят ексклузивния кожен салон на всъдеходчето, като интегрират в него цялостен ел.пакет, климатик и централно заключване.

Вторият отличителен белег е, че под капака на джипката е разположен 2.4-литров дизелов двигател от BMW. Моторът е снабден с турбокомпресор и работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия.Така доработената машина се продава под името Bertone Freeclimber. Първата такава джипка се появява на бял свят през 1989 година, а последната - през 1992-а. За този период са произведени 2 800 такива автомобила.

Всичко това означава, че пред вас е един, доволно рядък класически всъдеход, с истинска 4х4 система и в много добро състояние. Така че цената от 15 000 щатски долара съвсем не е висока за, иначе наглед, обикновеното джипче.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини