Отидете към основна версия

5 919 10

Ето я Pagani Huayra Roadster 

Съвсем скоро ви пуснахме най-очакваните спортни автомобили за 2017-та и първият от тях вече е факт - Huayra Roadster. Кабриолъетът е еволюирал от началото на модела и най-бързата BC версия, като това е довело до понижение в килограмите с цели 70 от стандартното тегло. Това е един от малкото кабриолети, които са с понижено тегло, като обикновенно то сеповишава с около 50 кг. Създателят на марката - Хорацио Пагани, определя автомобила, като най сложният до момента и това е основната причина за тази похвална диета.



Една от пътеките за намаляването на теглото, е използването на алуминий наречен HiForg в редица детайли в окачването. Страничното ускорение, на което е способен автомобила е повече от впечатляващо - 1.8G. Агрегатът също е получил леко повишение на мощността - 764 конски сили и точно 1000 нютонметра от творението на AMG, като трансмисията е същата седемстепенна секвенциална с диференциал с електронно заключване. Малкият разглобяем покрив е микс между стъкло и карбон и монтирането му отнема около минута.

От този синьокарбонен колос ще бъдат създадени само 100 броя, като цената им ще бъде 2.4 милиона долара. Едва ли ще ви разочароваме с новината, че всичките тези автомобили вече са разпродадени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини