16 Февруари, 2017 07:15 5 905 10

Ето я Pagani Huayra Roadster 

Съвсем скоро ви пуснахме най-очакваните спортни автомобили за 2017-та и първият от тях вече е факт - Huayra Roadster. Кабриолъетът е еволюирал от началото на модела и най-бързата BC версия, като това е довело до понижение в килограмите с цели 70 от стандартното тегло. Това е един от малкото кабриолети, които са с понижено тегло, като обикновенно то сеповишава с около 50 кг. Създателят на марката - Хорацио Пагани, определя автомобила, като най сложният до момента и това е основната причина за тази похвална диета.



Една от пътеките за намаляването на теглото, е използването на алуминий наречен HiForg в редица детайли в окачването. Страничното ускорение, на което е способен автомобила е повече от впечатляващо - 1.8G. Агрегатът също е получил леко повишение на мощността - 764 конски сили и точно 1000 нютонметра от творението на AMG, като трансмисията е същата седемстепенна секвенциална с диференциал с електронно заключване. Малкият разглобяем покрив е микс между стъкло и карбон и монтирането му отнема около минута.

От този синьокарбонен колос ще бъдат създадени само 100 броя, като цената им ще бъде 2.4 милиона долара. Едва ли ще ви разочароваме с новината, че всичките тези автомобили вече са разпродадени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    8 5 Отговор
    Москвичът не го давам за тази. Не можеш и насмогна на режийните!
  • 2 карбон

    17 2 Отговор
    Произведение на изкуството ! Красота !

    Коментиран от #5

  • 3 onq s konq

    2 25 Отговор
    Тотално са копирали BMW I8 И СА НАПРАВО ЗА СЪТ!!!Мислат си че като сложат огледала като листенца и ше зъблудът некои???

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иванов

    3 12 Отговор

    До коментар #2 от "карбон":

    На мен не ми харесва, прилича ми на циганските ферарита, нефункционална, тясна псевдоспортна кола. Псевдоспортна защото в редица държави, включително и България няма къде да си покаже възможностите, ако изобщо има такива. Ако беше булид може би щеше да е функционална, но такъв тип коли за мен са безсмислени. Ако изобщо се взима такъв тип безмислена кола, нека поне да е немския вариант - порше.
  • 6 куку

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Почивай в мир, български език
  • 7 The real BMW

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Хаха точно така.Тези огледала-листенца са много грозни.Друго си е I8.
  • 8 Питанко

    0 1 Отговор
    Двигателя Мерцедес ли е !?

    Коментиран от #9

  • 9 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Питанко":

    Пагани ползва мотори от АМГ , за всички модели
  • 10 onq s golfa

    1 1 Отговор
    Пагани Хюндай мек гюрюк, Гоуфа си е истината - кеф ти кабрио, кеф ти с ръжда на покрива.