Отидете към основна версия

5 847 11

Продават екземпляр от великия 300 SL 

Всяка поява на тази величествена машина е спонтанно "плакнене" на очи. "Крилатият" представител на германския производител несъмнено е един от най-красивите автомобили в историята и тук няма две тези по въпроса. Освен външността, автомобилът с вътрешно означение M198 e първият използващ инжекторно впръскване на гориво за неговия 3.0-литров редови двигател с мощност от 215 конски сили и 274 нютонметра. Това носи и титлата му за най-бързия заводски автомобил на пазара при излизането му.

За тригодишния му производствен кръг са произведени само 1374 автомобила и това е причината излизането на всеки екземпляр в продажба да е малък празник за погледа на феновете на автомобилите. С номер на рамата 198.040.4500116, този масленосин автомобил има пълна сервизна история, като дори и куфарите за багаж са оригинални.

Естествено автомобилът претърпява пълна реставрация през 2007, като нивото на изпълнението ѝ е видно на снимките. Всичките изброени предимства ще доведат до предполагаема цена от между 1.2 и 1.4 милиона долара за него, но всичко ще стане ясно след търга на аукционна къща Сотбис - Амелия Айлънд 2017.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини