Отидете към основна версия

17 304 18

5-те най-скъпи всъдехода на пазара

  • всъдеходи-
  • лукс

Не беше отдавна времето, когато т.нар. всъдеходи бяха сравнително спартанско оборудвани автомобили, изградени на рама, с 4х4 система, понижаващи предавки и с два или с три диференциала. Тези коли бяха предназначени основно за пресечена местност.

Любопитното обаче е, че дори най-скъпите от тях рядко надвишаваха сумата от $50 0000. Сега нещата са различни, на пазара има далеч по-луксозни всъдеходи, използващи се не по предназначение, а основно за имидж. Показваме ви 5-те най-скъпи серийни всъдехода на пазарите по света.

Range Rover SVAutobiographyLand Rover е първата марка, която започна да предлага на пазара луксозни всъдеходи под името Range Rover и сега те отново са в топ 5 на най-скъпите всъдеходи. Флагманът им SVAutobiography с удължена база, разполагащ с петлитров V8 мотор се предлага за сумата от $200 000.

Porsche Cayenne Turbo SИ ако Land Rover са първите, които започнаха да предлагат скъпи всъдеходи, то Porsche са тези, с които започна своеобразната мода на ултралуксозните SUV-та. Най-наточеният и най-бърз всъдеход в гамата на Porsche e Cayenne Turbo S, който с всичките си екстри също достига цена от $200 000.

Bentley BentaygaПреди много време Еторе Бугати казва за Bentley, че това са най-бързите коли в света, но със същия успех можем да ги причислим и към най-скъпите. Именно към тези два постулата се стремят хората от Bentley със своето SUV Bentayga. В изпълнението си Mulliner цената на Bentayga достига до $250 000.

Tesla Model X P100DТози всъдеход не е подобен на останалите, но също може да бъде много скъп. В изпълнението си P100D цената му достига до 140 000 щатски долара - сума, която е по-голяма от тази искана от Mercedes за GLS63 AMG. За тези пари обаче получавате ел. всъдеход, ускоряващ до 100 за 2.9 секунди.

Mercedes-Maybach G650 LandauletЗабравете за гореспоменатия Mercedes GLS, защото най-скъпите всъдеходи с трилъчева емблема са базирани на култовата G-Klasse. До появата на Maybach G650 Landaulet най-скъпият щутгартски всъдеход беше G63 6x6. Сега обаче се появи откритият G650 Landaulet, за цената на който само можем да гадаем, но тя определено няма да е ниска.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини