Отидете към основна версия

7 061 13

Porsche 911 GT3 991.2 - ръчна идилия

Един от най-суровите автомобили получи обновление и то отново е зашеметяващо. В днешно време са малко четириколесните, които наистина са предназначени за хората с бензин в кръвта и GT3 e един от тях. Естествено тук не става въпрос за машини, с които да отидем на пазар, а за такива, които създават емоция дори само с присъствието си.

Новости има, но външно те са трудно забележими, а най-основната е възможността за шест ръчни скорости. Това определено е подразнило собствениците на модела 911 R, на който цената бе значително завишена - с 40 хил. евро. Всъщност новия GT3 използва една идея вградена в R - новата долна част, която генерира с 20 % повече притискетелни сили. Спойлера на багажника е изнесен по-назад и на високо и предната и задна брони са получили нов дизайн, който също да спомогне за по-добра аеродинамика.

За разлика от 991.1, тук двигателя е само 4.0-литров и идва директно от GT3 Cup, което означава същите 500 коня, но при 9000 оборота, като нютонметрите са се покачили с 10 до 470. Интересен факт е, че при избора на ръчни скорости, теглото спада до завидно ниските 1413 килограма, но ускорението от 0 до 100 "спада" на 3.8 секунди, а удоволствието се покачва. Цената на този див автомобил ще бъде 152. хил евро, като производството започва в средата на юни. Във видеото, което ще видите обаче има нещо интересно - в края се загатва за покрит автомобил, който ще означава или GT2 или още по потентна версия на GT3, която да се появи в края на жизнения цикъл на поколението 991.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини