Last news in Fakti

11 Март, 2017 07:15 7 053 13

Porsche 911 GT3 991.2 - ръчна идилия

Един от най-суровите автомобили получи обновление и то отново е зашеметяващо. В днешно време са малко четириколесните, които наистина са предназначени за хората с бензин в кръвта и GT3 e един от тях. Естествено тук не става въпрос за машини, с които да отидем на пазар, а за такива, които създават емоция дори само с присъствието си.

Новости има, но външно те са трудно забележими, а най-основната е възможността за шест ръчни скорости. Това определено е подразнило собствениците на модела 911 R, на който цената бе значително завишена - с 40 хил. евро. Всъщност новия GT3 използва една идея вградена в R - новата долна част, която генерира с 20 % повече притискетелни сили. Спойлера на багажника е изнесен по-назад и на високо и предната и задна брони са получили нов дизайн, който също да спомогне за по-добра аеродинамика.

За разлика от 991.1, тук двигателя е само 4.0-литров и идва директно от GT3 Cup, което означава същите 500 коня, но при 9000 оборота, като нютонметрите са се покачили с 10 до 470. Интересен факт е, че при избора на ръчни скорости, теглото спада до завидно ниските 1413 килограма, но ускорението от 0 до 100 "спада" на 3.8 секунди, а удоволствието се покачва. Цената на този див автомобил ще бъде 152. хил евро, като производството започва в средата на юни. Във видеото, което ще видите обаче има нещо интересно - в края се загатва за покрит автомобил, който ще означава или GT2 или още по потентна версия на GT3, която да се появи в края на жизнения цикъл на поколението 991.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    12 0 Отговор
    Този пак се изказа неподготвен. Кажи по добре че ти е кисела.
  • 3 Ярослав Станчев

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Все ще се намери някой като теб,ненаспан и нена...н да о.ере рано сутринта.

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Tsvetomir Popov

    11 0 Отговор
    Карал съм Carrera 4S от серия 997 и беше наистина феноменално ,само мога да си представя какво ще е с тази машина.... Респект.
  • 5 кроко

    1 12 Отговор

    До коментар #3 от "Ярослав Станчев":

    А бре , махмурлия бях , пак попрекалих снощи с бояръшника , но сега ударих пак малко и всичко пред очите ми стана розово , даже това червеното поршенце взе да ми харесва.
  • 6 Алфа Ромео

    7 0 Отговор
    Добро, ръчка и сравнително малко кила, адмирации!
  • 7 Дон Тони

    5 2 Отговор
    Аз бих се утрепал с тая кола ! имам зад гърба си 100-тина хиляди километра но е ФАКТ че не мога да карам мощни коли и да ги карам спокойно, единственото което мога да карам е автомобил с малък дизелов мотор
  • 8 Mercedes-Benz

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ярослав Станчев":

    Той тоя прост рубладжия ако не се изцепи няма да му е успешен деня, все пак за това му се плаща, да плюе Порше и западното и да хвали Лада и руското... Гледам по-надолу се е поправил, взел си е дозата! А иначе за колата, уникат както винаги Порше си е Порше най-добрите спортни автомобили!
  • 9 Гошо

    0 1 Отговор
    Невероятна кола, но като Порше фен няма как да не отбележа, че има две грешки в статията. Конете са 493, не 500. И двигателят не е "само" 4.0 литров, защото при 991.1 беше 3.8 литров, което е по-малко, не повече от преди.

    Коментиран от #10

  • 10 Чичу Ади

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гошо":

    Гошо, чети бе. Двигателя е само 4.0 литров. При 991.1 има 3.8 за GT3 и 4.0 за GT3 RS и 911 R. А конете са 500PS(Pferdestärke-конска сила) и 493bhp. Единия вариант е по немския стандарт, другия по американския стандарт. След като Порше е немско, те си го обявяват 500к.с.
  • 11 onq s golfa

    1 0 Отговор
    Дубълве 8 пасатника също не е за подценяване!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.