Отидете към основна версия

8 260 4

Vespa за 200 хиляди евро?

Ако Volkswagen имат своята Костенурка, то при двуколесните това е Vespa. Буквално няма място по света, в което да не са чували за класическия скутер. От 40-те насам от машината са продадени милиони, като в последно време носталгията към модела се е засилила значително. Това води и до повишаване на цената на старите модели, но тук нещата са наистина космически и има защо.

Този екземпляр е от серия 0, което означава, че е един от 60-те предпродуктови. Освен това, с номер на рамата #1003, той се води за най-стария съществуващ и съответно трети произведен. Данни за 1001 и 1002 така и не са открити.

Скутерът е претърпял пълна реставрация, но последният собственик е решил да вкара малко "рат" стил и някои от панелите са оставени без боя, като след това са запечатани с лаково покритие. Двигателят му е добре познатия 98-кубиков двутактов с при скорости с управление от волана.

До момонта цената на този скутер е 162 хиляди евро, като се очаква до края той, спокойно да премине границата от 200 хиляди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини