Отидете към основна версия

13 457 29

Toyota: Краят на седаните идва

  • седан-
  • toyota

Специалистите от японския автомобилен производител са убедени, че краят на колите тип седан е много близо. Към момента най-голямо търсене на седани има в Китай и Русия, а Европа отдавна отдава предпочитанията си на комби варианти или на автомобили от типа на кросоувърите.

Лично генералният директор на Toyota Motor Токуо Фукуити каза в едно свое изявление, че ако автомобилните производители не успеят в най-кратки срокове да предложат нещо ново в класа на седаните, което не може да бъде намерено в кросоувърите, то седаните съвсем скоро ще изчезнат от пазара.

В момента единственото нещо, което кара компаниите да правят седани е пазарът в Поднебесната държава, който е най-големия в момента, а там все още се търсят седани. За китайците, които следват системата за естетика фън шуй е немислимо колата да няма "опашка".

Но и клиентите в Поднебесната държава постепенно започват да се пречупват и пазарът на SUV-та и там бележи ръст. Така след сегмента на минивановете, който е сериозно замрял в момента, очакванията са същата съдба да последва и така популярните в миналото седани, които ще останат популярни само в т.нар. висок премиум клас.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини