Отидете към основна версия

72 695 63

Как да продадем колата си бързо и изгодно

  • продажба-
  • автомобил-
  • втора употреба-
  • mobile.bg

Продажбата на автомобил втора употреба е дело, близко до изкуството. При достатъчно желание, човек може да продаде и най-голямата таратайка. За целта обаче трябва да спазва няколко неписани правила. Основно от тях е цената да отговаря на това, което предлагате. А за да определите точната цена, просто трябва видите в мобилето как се продават подобните на вашия автомобили и да определите сума, попадаща в т.нар. "златна среда". След като пуснете обява, лесно можете да коригирате цената в зависимост от търсенето. Знайте, че прекалено високата и прекалено ниска цена отблъскват потенциалните купувачи.

Основно правило след продажба
Най-важното е, след като се стигне до сделка, да продадете автомобила с договор за покупко-продажба, след което да го свалите от отчет в данъчната служба. По този начин ще избегнете страхотни главоболия от получаването на чужди глоби и плащане на данък, на автомобил, който вече не притежавате.

Принципен момент
Не продавайте автомобила си на близък човек. Ако се решите на такава стъпка, губите от цената и рискувате усложняване на отношенията в бъдеще. Във всеки автомобил "втора ръка" се крият дефекти, за които дори и вие самите не знаете. Ако подобни проблеми се появят в колата ви, след като сте я продали на близък човек, има вероятност да ви обвини, че сте скрили от него въпросния проблем.

Снимка на арматурното таблоАко искате да покажете малкия пробег на своя автомобил, непременно направете снимка отблизо на километража. За всеки нормален купувач е ясно, че километражите у нас се манипулират, но въпреки това ако пробегът на колата ви е малък, не пропускайте да го покажете. Има доказа психологически ефект.

Не продавайте на прекупвачи
Не са малко онези професионални търговци, които купуват употребявани коли от България, пооправят ги и ги препродават. Има опасност такива хора да изкарат колата ви пълен боклук и да я купят за жълти стотинки.

Рекламирайте на правилното мястоЛист хартия с надпис "Продава се" и телефонен номер, залепен на стъклото на автомобила, отдавна не върши работа - особено ако няма цена на него. Пуснете обявата си в най-популярния сайт за продажба на автомобили и не я дублирайте в по-малките. Така ефектът ще е най-голям. Всеки, който влиза в малките сайтове за обяви, няма как да не посети най-популярния. Автомобили от по-екзотичните и непопулярни марки могат да се дублират единствено във форумите на съответните марки. Внимавайте обаче какво публикувате там, защото доста от потребителите знаят повече за автомобила, който продавате, дори и от самия вас.

Снимки
Задължително в днешно време е обявата да съдържа снимки на автомобила. Знайте, че обяви без снимков материал много често директно се пропускат от потребителите. Снимайте автомобила от всички страни, а вътре обърнете внимание на екстрите.Трябва ли да се снима и показва двигателят в обявата? Да, но само ако е чист, но не мит. С други думи ако е прашен и неомаслен е задължително да направите снимка. Принципно маскирането на дефекти не е във ваша полза. Ако има такива - показвайте ги. Ще си спестите време и нерви. Що се отнася до описанието, то трябва да е кратко, ясно и точно. Избягвайте шаблони като "уникат", "палиш и караш", "карана от пенсионер" и т.н.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини