Отидете към основна версия

6 052 25

Ето го новото BMW X3

Всичката информация, което споделихме с вас в неделя се потвърди и това наистина е новото BMW X3 с кодово означение G01. Визуално то наследява новата дизайнерска линия при SUV-ата на Баварците стартирала от X1 и външно няма общо с предходното поколение в почти всички насоки - фаровете и споповете, бъбрековидната решетка, която е много по-голяма и цялостната линия на автомобила са различни.

Платформата, върху която е изградено X3 също е изцяло нов и използва микс от алуминии и високоякостна стомана, като теглото на автомобила е намаляло средно с 55 килограма, които варират според агрегата и екстрите.

Автомобилът бе представен във версията M40i с 360 конски сили и 500 нютонметра, която го превърна в най-мощната до сега с ускорение от 0 до 100 за само 4.8 секунди. Това е значително по-добре от конкурентите, които са със сходна мощност - SQ5 с 5.4 секунди и GLC43 с 4.9 секунди. Двигателната гама ще бъде допълнена от двулитрови четирицилиндрови и трилитрови шестцилиндрови двигатели.

Вътрешността на X3 използва техниката на 7-ма и 5-та серия, която включва възможностите за жестови и гласов контрол, както и адаптивния круиз контрол с всички новости около следене на пътната настилка, знаците и другите очастници в движението. Умният ключ, с който се управляват редица функции също идва от новите седани.

От предходните две поколения са продадени общо 1.5 милиона автомобила, което означава, че очакванията за този модел са големи, но по вида можем да очакваме, че германците няма да ни оставят недоволни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини