Отидете към основна версия

10 651 38

Над 10 % от поръчките за Model 3 отказани

Шумът около най-малкия и достъпен електрически модел на Tesla продължава. При първата поява на свободните поръчки се създаде невиждана суматоха, която се превърна в километрични опашки. Това се изрази в общо 518 хиляди резервации за автомобила - постижение било всички рекорди, което шокира другите автомобилни производители.

То обаче, шокира и компанията на Елън Мъск, защото предвидените производствени мощности изобщо не са сособни да произведат това количество в близките две години. В момента - след започване на производството, това се трансформира в изчакване за изработването на автомобила между 12 и 18 месеца.

Според Business Insider, тези забавяния са довели до намалението на поръчките до 455 хиляди за една година, което е наистина голяма разлика.

Елън Мъск изобщо не се притеснява от този факт и споделя, че това е като да "чакаш за хамбургер час и половина - дали искаш да убеждаваш още хора да си купуват хамубргери?". Ние напълно разбираме, защо няма притеснения - след пускането на първите 30 готови автомобила Tesla приема по близо 1800 поръчки за Model 3 на ден.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини