Отидете към основна версия

4 394 3

Great Wall искала да купи само Jeep

  • great wall-
  • jeep-
  • fiat-
  • chysler-
  • fca

Great Wall се интересува от покупката на марката Jeep, а не от придобиването на целия концерн Fiat Chrysler Automobiles. Това са обявили представители на китайската компания пред Automotive News по повод зачестилите информации за преговори за продажбата на италианско-американския концерн.

Jeep се смята за най-ценния бранд в портфейла на FCA и струва повече от цялата група. Експертът от Morgan Stanley Адам Джоунс смята, че цената на легендарната марка е $33.5 млрд., докато целият Fiat Chrysler струва не повече от $32 млрд.

Миналата година по цял свят са продадени 1.4 млн. "джипа", докато през 2008-а са реализирани само 800 000. Географското покритие на Jeep се разшири чувствително под ръководството на Серджо Маркионе и автомобили на марката вече се произвеждат не само в Щатите, а в Латинска Америка, Италия, Бразилия, Индия и Китай.

Great Wall Motor от своя страна не крие амбициите си да се превърне в най-големия производител на всъдеходи и кросоувъри в света. Компанията продава по 1 милион автомобила годишно само в Китай и има изследователски подразделения в Детройт и Лос Анджелис.

Новината за преговори между Great Wall и FCA веднага се отразиха на борсовите показатели. Акциите на италианско-американския концерн поскъпнаха с 4% на миланската и с 3% на шанхайската борса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Great Wall купува Fiat Chrysler?

    Няколко китайски производителя проявяват интерес към Fiat Chrysler Automobiles (FCA), съобщава Automotive News, позовавайки се на вътрешни информатори ...
    15.08.2017
    7 537
    9