Отидете към основна версия

19 723 26

Запознайте се с Porsche Cayenne 2018

  • porsche-
  • cayenne

Официалното представяне на новото Porsche Cayenne вече е факт. Публичната премиера на автомобила ще се състои в средата на септември, по време на автомобилното изложение във Франкфурт, където ще бъдат разкрити всички подробности, касаещи техническата част на автомобил.

Сега обаче, освен снимки, от компанията разкриха и някои от основните ТТ данни на новия модел. Външно Porsche Cayenne 2018 не се отличава радикално от предшественика си, но в същото време е построен на изцяло нова платформа. Иновацията е нараснала на дължина, като вече е 4 918 мм.

В същото време масата е намалена с цели 65 килограма. Всички модификации ще разполагат с изцяло LED светлини. В салона основните промени се забелязват в конфигурацията на приборите на арматурното табло. От циферблатите е останал само оборотомерът, а всички останали данни се извеждат пред погледа на водача посредством електронни данни на дисплея.

Появил се е и огромен 12.3-инчов дисплей на мултимедийната система. Обемът на багажното отделение също е нараснал и вече е 770 литра. Впечатление прави двигателната гама. Стартът на продажбите на Porsche Cayenne 2018 ще започне само с два бензинови агрегата.

Те са V-образни шестцилиндрови. Трилитровият турбомотор ще има налични 340 конски сили, а този с обем от 2.9 литра ще е снабден с два турбокомпресора и ще разполага с 440 коня. От компанията заявиха, че по-късно ще се появи и четирилитров V8 двигател с мощност 550 коня, както и два дизелови агрегата.

Дизелите ще са с работен обем 3.0 (272 к. с.) и 4.0 (422 к. с.). Новият Cayenne ще има и хибридна версия, която също ще се появи на по-късен етап. От списъка с опции впечатление прави пълноуправляемото шаси с активни стабилизатори за напречна устойчивост и изцяло преработеното пневматично окачване.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Ново ли е новото Porsche Cayenne?

    Много от хората, които посетиха тазгодишното автомобилно изложение във Франкфурт просто преминаваха покрай новото Porsche Cayenne, без да му обърнат о ...
    25.09.2017
    2 829
    6
  • Изтекоха снимки на новия Cayenne

    Официалната премиера на Porsche Cayenne 2018 ще бъде във вторник, но няколко дни преди това в интернет изтекоха снимки на SUV-то. През септември модел ...
    28.08.2017
    8 935
    18
  • Новото Porsche Cayenne измина 4.4 млн. км

    Новата генерация на Porsche Cayenne ще бъде представена след седмица, а публичната и премиера ще се състои в средата на септември и ще е в рамките на ...
    22.08.2017
    12 714
    9