Отидете към основна версия

5 460 13

Civic Type R си има нов враг

Всъщност изобщо не е нов, защото Leon Cupra е в битката за краля на предното предаване от много години насам. Той малко се поизгуби в последно време, но сега се завръща в пълния си блясък и е получил и добавка "R" към името си. Мощността е покачена само с 10 конски сили до 310, като това е по-скоро, за да отговаря на Civic, а редицата други подобрения водят до голямата разлика, защото знаем, че мощността е едно от десетките неща, които правят автомобила бърз на пистата и в ежедневието.

Машината има нови спирачки от Brembo, ново регулируемо окачване с нови настройки и променен страничен наклон на предните колела, който тези от вас, които са изпробвали, знаят че прави голяма разлика в поведението на автомобила. Нова е и изпускателната система, от която се очаква да промени откликването на педала на газта, както и турбо звуците, които създава. За радост на феновете пък, скоростната кутия ще бъде ръчна.

Отвън автомобилът ще се отличава с нови по-широки арки на калниците и "медни" детайли като джантите, огледалата, детайлите в предната броня и емблемите, а и предната и задната му броня са с нов дизайн. Отвътре пак ще има "медни" детайли, които обаче, ще се комбинират с такива от въглеродни влакна. Cupra R ще се предлага в три основни цвята - Midnight Black, Pyrenees Grey или Matte Grey, а производството ще бъде ограничено на само 799 броя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини