Отидете към основна версия

59 743 48

Медведь за руската войска

  • спм-3 медведь-
  • ямз-7601-
  • армия

 

Руското военно командване избра дните преди новата година  за да обяви, че вътрешните военни сили ще получат нови всъдеходи, които ще заменят досегашните бронетранспортьори. Новите машини могат да се използват и за полицейски акции и се наричат СПМ-3 Медведь.
 
"Мечоците", които ще заменят вече поостарелите БТР-и са по-проходими и по-функционални. Освен това новите всъдеходи притежават значително по-сигурна бронировка. Освен на пряк обстрел от автомат "Калашников", те издържат и на миномети, както и защитават пасажерите от прецизна стрелба от снайпер.
 
СПМ-3 Медведь може да превозва до осем, напълно екипирани войника. Още нещо интересно е, че върху всъдехода може да кацне малък безпилотен самолет. "Мечоците" могат да се оборудват с гранатомети и леки картечници.  С пълно бойно снаражение масата на всъдехода е 12 тона.
 
Тежкият всъдеход може да развива скорост от 90 км/ч, като в пресечена местност може да се движи с максимум 35 км/ч. Специално внимание е обърнато на независимото торсионно окачване за да може то да издържа на силни натоварвания.
 
Двигателят, който задвижва СПМ-3 Медведь е ЯМЗ-7601. Той е дизелов V-образен шестцилиндров с турбо и разполага с работен обем от 11 150 см3. Мощността му е 300 к.с. Този агрегат без проблеми се справя с дългия почти шест метра всъдеход.
 
По-конкретно габарите на СПМ-3 Медведь са 5 900 мм, 2 500 мм и 2 600 мм, съответно дължина, широчина и височина. Автомобилът с висока проходимост впечатлява и с доста големия си клиренс. Последният е равен на 500 мм.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Новите всъдеходи на руската армия

    Два нови бронирани всъдехода ще постъпят на служба при руските военни. Точните названия на двата модела са СПМ-3 Медведь и ВПК-3927 Волк. Все още в ...
    23.11.2012
    26 035
    18