Last news in Fakti

23 Ноември, 2012 09:29 26 027 18

Новите всъдеходи на руската армия

  • спм-3 медведь-
  • впк-3927 волк
Новите всъдеходи на руската армия - 1
СПМ-3 Медведь

Два нови бронирани всъдехода ще постъпят на служба при руските военни. Точните названия на двата модела са СПМ-3 Медведь и ВПК-3927 Волк. Все още военните извършват полигонни тестове, като тези на Медведь ще приключат през февруари следващата година, а тестовете на Волк - през май 2013-а.

ВПК-3927 «Волк»

Моделът Волк (Вълк) е предназначен за сухопътните войски и е оборудван с двигател ЯМЗ-534. Интересното при този агрегат е, че при нужда мощността му може да нарасне до 300 к.с. Максималната скорост на Волк е 120 км/ч и може да се поддържа и с пълен екипаж от 18 души на борда. Клиренсът може да се изменя в движение от 250 до 550 мм.

Още нещо интересно за двигателя на Волк е, че той отговаря на нормата Euro 4. Пълната маса на всъдехода е 11 500 килограма, а с един резервоар може да измине 1 000 километра. Може да преминава през водни басейни с дълбочина 1.5 метра и да превозва до 4 тона товари. Притежава балистична защита за всички основни видове огнестрелно оръжие.

Втората нова военна машина Медведь (Мечка) вече премина уникално тежките "горещи" тестове. Наименованието им е такова, защото става дума за изпитания при температури +45 градуса по Целзий. Тези изпитания се проведоха в Кавказ и в Астраханските степи. До този момент Медведь е направил 25 000 километра тестове в горещините, а сега се отправя на север.

Втората част от изпитанията на Медведь ще е аналогична с първата, но разликата ще е в температурите. Медведь ще трябва да преодолява трудна пресечена местност при -40 градуса пя Целзий. Окончателното решение за Волк вече е взето и този всъдеход ще помага на сухопътните войски, но дали Медведь ще постъпи на служба в руската армия, ще стане ясно след края на тестовете.

СПМ-3 «Медведь»


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    1 0 Отговор
    А сега си представете това нещо да има и цивилна версия.
    Особенно модела на първата снимка много ми допада като визия. Ако му се махне бронята, килограмите ще намалеят значително и ще стане отличен SUV за руските и българските пътища. :)
    Дали ще има и цивилна версия, не се знае но както казват русские люди "пожвем увидем"
  • 2 ккк

    0 1 Отговор
    особено се пише с едно н

    Коментиран от #9, #14

  • 3 Иво

    1 3 Отговор
    Това чудо е одрало кожата на Dartz ;)

    http://dartzkombat.com/
  • 4 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    С кеф бих си купил "Волк" ако го имаше в цивилна версия,кефи ме как изглежда,а и двигателя е добър.
  • 5 някой

    1 0 Отговор
    На частни лица се продава Газ Тигр 2, и той по нищо не отстъпва на вълка, да не кажа че всички цивилни джипове и повечето офроуд машини изглеждат смешни срещу него... ама цената не е народна изобщо.
  • 6 optimista

    0 1 Отговор
    ГОРЕ ДОЛУ СТАВА!!!!!!!!!!!!!
  • 7 За Оптимиста

    1 0 Отговор
    ти ли ще казваш дали става бе
  • 8 георги

    0 1 Отговор
    приличат на немските от ВСВ
  • 9 r3cNaIL

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ккк":

    Ако не се зачоплите за правописа няма да ви бъде
  • 10 sstoianov

    1 0 Отговор
    На втората снимка е притеснителна голямата капачка на резервоара като за частно
  • 11 optimista

    0 1 Отговор
    абе номер 7 АЗ СЪМ ОТ КОМИСИЯТА ДЕТО КАЗВА КОЕ СТАВА И КОЕ НЕ :Д ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ БЕ
  • 12 fygrgf

    1 0 Отговор
    Абе optimista аз съм номер 1 в комисията дето казва кое става и кое не става.Ти не знаеш ли бе?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гьоринг

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ккк":

    ти мнение ли ще изказваш или правописа на другите ще коментираш...ШМАТКА
  • 15 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    НЕ ВИЖДАМ НИЩО РАДОСТНО КАТО СИ ПРЕДСТАВЯ ЧЕ ТАКИВА МАШИНИ ЩЕ РАЗПРЪСКВАТ МИТИНГИ И ДЕМОНСТРАЦИИ !!! ТОВА СИ Е НОВО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ НЕДОВОЛНИТЕ И БЕДНИТЕ ! НИЩО ПОВЕЧЕ . КЪДЕ Е СМИСЪЛА ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА БОЙНИ МАШИНИ ЗА ЛУДИ ПАРИ ? ДА БЯХА ОЩАСТЛИВИЛИ ХОРА ИНВАЛИДИ ИЛИ ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ИЛИ ГЛАДУВАЩИ И БОЛНИ И Т. Н. ! СКАПАНА ВОЕНЩИНА - ТОТАЛНО ИЗТРЕЩЯЛА ! ВОЕННОЛЮБЦИТЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ ЗАТРИЯТ ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА ...

    Коментиран от #16

  • 16 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ТРОШАЧА":

    ДА ИЗТРЕБИМ ВОЕННОЛЮБЦИТЕ !!!

    ха ха
  • 17 ПУШАЧА

    0 0 Отговор
    Чичин, смени дилъра.
  • 18 Хмммм.....

    0 0 Отговор
    А бе сигурно е, че ако пуснат цивилна версия ще е уникална......., но за сега не съм видял руснаците това което правят за военните да го пускат в цивилна версия. Единственото самолета Мрия /АН-255/ правен специално за руската совалка, сега извършва търговски полети./но това не е същото/